Hur ta hand om en Pomeranian

October 17

Hur ta hand om en Pomeranian


Pomeranian, även känd som en "Pom" är en bedårande liten hund med en livlig och robust temperament. En intelligent ras, kan Pomeranian bli en underbar husdjur med lämplig utbildning och vård. Om du har små barn i ditt hem, kan Pomeranian inte vara den bästa rasen för din familj, eftersom de har förmågan att få territoriella och temperaments runt yngre barn. Ta hand om din Pomeranian med kärlek och ansvar, och du har en underbar följeslagare i många år.

Instruktioner

1 Ta Pomeranian till veterinären för regelbundna hälsokontroller och vaccinationer. Detta är ett viktigt steg i att vara en ansvarsfull hundägare. Se till att du hålla dig uppdaterad med loppor skydd, hjärtmask skydd och allt annat din veterinär rekommenderar.

2 Ge at-home tandvård för Pom genom att borsta tänderna regelbundet. Välj en tandkräm och tandborste speciellt avsedd för hundar. Börja denna regim när Pom är fortfarande en valp, och det kommer att anpassa sig till det snabbare. Pomeranians är särskilt utsatta för karies, så en grundlig dental regim är ett måste.

3 Mata din Pomeranian en välbalanserad kost. Fråga din veterinär för rekommendationer om den bästa maten för din hund. Ofta är torrfoder rekommenderas för Pomeranian rasen för att förhindra tandlossning ofta ses i denna ras.

4 Borsta Pom på en regelbunden basis. Pomeranians har en dubbel päls, så det är viktigt att du borstar både underull och täckfärg. Om möjligt, ge din Pomeranian en borste ut minst tre gånger i veckan för att förhindra mattor i tjock päls. Förutom tandborstning, bada din Pomeranian på veckobasis med hjälp av en speciellt framtagen hund schampo.

5 Fäst din Pomeranians naglar rountinely, men du måste vara bekväm att göra det. Om inte, ta din Pomeranian till en professionell groomer.

6 Träna din Pomeranian varje dag, som rasen kräver en hel del aktivitet. Ta det på korta promenader, spela hämta eller helt enkelt spela. Lär dina Pom trick, om du vill, eftersom de har utmärkt inlärningsförmåga.

Tips

  • Ge din Pomeranian hundkex som styr tandsten.
  • Pomeranians tenderar att ha ögonsekretion, som kan torkas bort försiktigt med en fuktad eller torr bomullstuss eller Q-tip.
  • Pomeranians kan vara benägna att knäledsurvridning (ur led knäskålen), hjärtsjukdomar, hudproblem och ögoninfektioner.
  • Pomeranians kan bli mycket territoriell med andra djur och människor om inte utbildade och socialiserade ordentligt.

  

Kommentar