Hur gör jag färg bröd?

June 30

Färgning bröd är ett roligt sätt att lysa upp barns smörgåsar och det fungerar också bra för semester och fester. För att färg bröd du kommer att behöva göra det från början - du kan inte färga en limpa som redan har bakat. Du kan antingen välja att göra din limpa en färg eller så kan du göra en flätad eller tvinnad limpa med två eller flera färger i den.

Instruktioner

1 Ta din stigit bröddeg och placera den på en mjölad yta. Om du ska göra flerfärgade bröd, klippa ditt bröd i så många lika stora delar som färger du använder.

2 Tillsätt ca 15 droppar karamellfärg gel på bröddeg, fem droppar åt gången. Knåda degen, antingen för hand eller med ett bröd maskin eller stå mixer, för att fördela färgen. Om du gör en limpa med mer än en färg, knåda varje färg separat och dela 15 droppar av hur många färger du använder. Till exempel, om du gör en tre-färgad limpa, satte fem droppar i varje segment.

3 Placera färgade degen i en smord eller non-stick limpa tenn. Om att göra en flerfärgad limpa, rulla varje segment i en cylindrisk form och vrid eller fläta ihop dem innan degen i formen.

4 Täck degen i sin limpa tenn med en handduk och låt den vila i cirka en halv timme före gräddningen.

Tips

  • Om du inte vill använda konstgjorda livsmedelsfärger, prova att färga ditt bröd med naturliga färgämnen såsom sockerbetor eller spenat juice.
  • Se till att du tvättar händerna och eventuella redskap i mellan att blanda olika färger av bröd, annars färgerna blir skumma.

  

Kommentar