Cushings & Adrenal Trötthet

September 16

Cushings & Adrenal Trötthet


Cushings sjukdom är ett tillstånd som kan påverka hundar. Detta kan ofta leda till symtom på adrenal trötthet hos hundar.

Identifiering

Cushings sjukdom är också känd som hyperadrenokorticism. Cushings sjukdom drabbar oftast äldre hundar, lika mellan båda könen.

symptom

Symptomen på Cushings sjukdom är ökad aptit, täta urinträngningar, ökad törst, högt blodtryck, flämtande, slapp mage, hud klumpar, missfärgning av huden, håravfall och svaghet i musklerna. Adrenal trötthet är vanligt med detta villkor, på grund av det faktum att binjurarna genomarbetad med överproduktion av hormoner. Symptomen på adrenal trötthet är trötthet, fetma och ökad aptit.

orsaker

Cushings sjukdom och adrenal utmattning orsakas av överproduktion av hormoner från binjurarna. Binjurarna finns strax ovanför njurarna och är ansvarig för att producera Cortin, som är en blandning av steroidhormoner som hjälper till att reglera kroppsvikt, mineralbalans, hudens hälsa och vita blodkroppar. Cushings sjukdom hos hundar kan orsakas av en tumör på binjurarna eller på hypofysen.

Diagnos

Diagnosen av Cushings sjukdom och adrenal trötthet hos hundar kan framställas genom fysisk undersökning. När misstänkt Cushings sjukdom, kan det bekräftas genom blodprov. Diagnostiska tester kan behövas för att avgöra om Cushings sjukdom orsakas av en tumör på binjurarna eller hypofysen.

Behandling

Behandlingen för Cushings sjukdom och adrenal trötthet hos hundar är läkemedelsterapi som dödar den utanför lagret av binjurarna. Genom att reglera mängden av medicinering hunden tar, kan veterinären kunna kontrollera mängden hormoner som produceras av de återstående binjurarna.

överväganden

Det är viktigt att känna igen symptomen på Cushings sjukdom. Om den lämnas obehandlad kan Cushings sjukdom leda till livshotande sjukdomar såsom diabetes, leversvikt, njursvikt och hjärtsvikt.


  

Kommentar