Varför hundar har två Dew Claws?

September 12

En hunds dagg klorna är placerade på insidan av benen, högre än de andra klorna, och sällan beröra marken. Vissa hundar ibland har bakre dagg klor, och dessa har mindre muskelstruktur än de främre dagg klorna. Medan de flesta hundar verkar inte ha mycket användning för sina dagg klorna, andra använder dem för olika aktiviteter.

användningar

Eftersom hundens dagg klorna ligger högre än de andra klorna, människor ofta antar att de inte har någon användning. Egentligen kan en hund använda sin dagg klo att hålla fast vid föremål, såsom ben, för att hålla dem stadiga när de tuggar på dem. De kan använda en dagg klo för att skrapa en klåda eller ta bort något från sina tänder. Några av de snabbare, smala ben hundar förlänga benen och skjuta ifrån på dewclaw att ge dem mer fart.

möjliga problem

Dagg klorna kan få fastnat på saker som filtar och mattor, vilket kan medföra trauma för hunden. Om en dagg klo blir fastnat, kan hunden dra hårt i ett desperat försök att befria sig. Detta skulle kunna riva dagg klo av tassen, vilket orsakar en skada som behöver professionell läkarvård. Om dagg klorna inte hålls klippt, kan de krypa inåt, vilket skapar en större chans för skador.

Klippning

Dagg klor måste trimmas oftare än de andra naglar eftersom de inte vidrör marken när hunden promenader. De övriga naglar naturligt slits något som hunden promenader, speciellt på betongytor. Dagg klo fäster tassen av en lös flik av hud. Den person som skär hundens klor bör dra dagg klo bort från benet och skär klo utan att skära in i blodkärlen som finns i snabb. Om snabb skärs, kan hunden lider smärta och blödning.

avlägsnande

Vissa ras standarder, såsom Beauceron och stora Pyrenéerna, ange dagg klorna måste stanna på plats om hunden kommer att föras in i utställningar. Annars kommer en veterinär ofta bort dagg klorna när valpen är mellan två och fem dagar gammal, när benen är mjuka nog att klippa utan obehag för valpen. Om avlägsnandet sker först efter fem dagar, kommer veterinären troligen vänta tills valpen är tillräckligt gammal för att bedövas för förfarandet. Beslutet att ta bort dagg klorna är en individuell som beslutas av ägaren baserat på hundras, och deras individuella preferenser.

Evolution

Enligt en studie utförd av Clyde E. Keeler och Harry C Trimble publiceras i "Oxford Journal of Heredity", dagg klo var mer framträdande i tidigare generationer av hundar. Det har ändrats under evolutionen eftersom det inte är en viktig funktion till hunden. Författarna teoretisera att tidigare hundar som fick jaga för byte hade mer användning för dagg klorna. Genom domestice, hundar fann mindre användning för dagg klo, och det blev mindre framträdande på sina tassar.


  

Kommentar