aesthetician Definition

December 4

Enligt New World Encyclopedia, är en definition av ordet "estetiska" studiet av skönhet. Estheticians är utövare av den gren av kosmetika som är specialiserade på hudvård. Skötsel av kroppens största organ har utvecklats från förhistorisk dagar att bli en mycket teknisk vetenskap som administreras av en legitimerad hudterapeut.

En estetiker behöver en bred kunskapsbas för att behandla olika hudtyper. Hon måste också förstå produktanvändning, utbudet av utrustning som finns i behandlingsrummet, såsom galvanisk och microdermabrasion, kontraindikationer för produkter och behandling användning, och att veta vilka behandlingar att rekommendera. Det omfattar kunskap om skickliga massagetekniker för att förbättra hudens funktioner samt att ge en avkopplande upplevelse för kunden.
Estheticians dra gränsen där en sådan analys indikerar en sjukdom eller störning som kräver en läkares omsorg.

Historia

Förhistoriska dokument visar att tidiga människan engagerade i någon form av att ta hand om huden för att lindra obehag av extrem exponering. Tidiga egyptier registreras inte bara försköna men engagerade i början av experimentera med ingredienser för att förbättra huden. Nuvarande praxis som exfolierar och återfuktar huden hitta sina rötter i Kleopatras mytomspunna mjölk bad med anor från 51 f.Kr.
Helande konst av Kobido och Ayurveda fanns många århundraden sedan. Kobido innehåller massage inklusive ansiktsmassage rörelse akupressur och lymfdränage medan Ayurveda använder örter och aromatiska oljor för att skapa harmoni med miljön. Båda är exempel på gamla metoder som är införlivade i hudbehandlingar idag.

Vardags Pharmacy

Kulturer genom historien såg vad som fanns tillgängligt för att försköna och smycka sig. Växter och örter vara vad som fanns tillgängligt blev den gemensamma källan för beståndsdelar i kosmetiska preparat.
Omkring 200 e.Kr. en grekisk läkare vid namn Galen blandat ett hopkok av rosenvatten, olivolja och bivax för att göra den första historiskt dokumenterade kall grädde.
Under medeltiden började på 1500-talet, frukt, grönsaker, vin och mjölk som används för försköning.
Även under strama elisabetanska Ålder mot slutet av 19-talet, var kvinnor kända för att använda förpackningar gjorda av honung, frukt, grönsaker, mjölk och havregryn att bevara hälsa och skönhet i huden.

Elizabeth Arden

Kanadensiska född Florence Nightengale Graham som senare blev känd som Elizabeth Arden haft en enorm inverkan på estetik handel. Arden fann sin väg till USA i början av 1900-talet efter avhopp från sjuksköterskeskola i Kanada. Elizabeth blev fascinerad med begreppet produktformulering genom sin tillhörighet med en kemist som experimenterade med en kräm för att behandla akne.

Arden sluta sitt jobb på Squibb Pharmaceutical Company och började arbeta på en skönhetskultur salong som en behandling flicka, syssla i sitt hem laboratorium kvällarna.
Hon samarbetar med Elizabeth Hubbard 1910 att öppna en påkostad "salong" erbjuder skönhetsbehandlingar för överklassen. Samarbetet med Hubbard misslyckades men skönheten verksamheten överlevde och Arden tog namnet "Elizabeth" och tillade "Arden," ett namn som tilltalade henne från en dikt och Elizabeth Arden föddes.
Elizabeth Arden Spas var den första i branschen att specialisera sig på hudvård och Arden briljans och medfödda förståelse av "psykologi skönhet" fortsätter att påverka estetiska industrin idag.

Vetenskapliga framsteg och industri förordning

Vetenskapliga framsteg gått framåt i en fantastisk takt i början av 20-talet. Hur och varför vissa ingredienser påverkade huden blev en legitim vetenskap.

Under den tidiga delen av 1900-talet, USA blev mer medvetna om att ta på sig rollen att skydda konsumenterna. Enligt gällande lag, är den amerikanska Food and Drug Administration styrelsen fastställa riktlinjer produkt att garantera konsumenternas säkerhet av produkter.
Sanitet och steriliseringstekniker blev en ökande oro efter Louis Pasteur upptäckt av roll bakterier spelar i orsaka infektion. Statsstyrda standarder licens är nu på plats för att garantera konsumenternas säkerhet i kosmetika industrin, särskilt renhet och sanitet.

Därefter har estetisk utbildning och licensiering separat från kosmetika licensiering etablerats i alla stater. Utbud av studien är ganska standard och inkluderar rörelse av estetik som säljteknik, ledning och presentera en professionell bild.

Bransch framsteg kräver dagens estetiker att ha djupare teknisk kunskap om fysiologi i huden, bakteriologi, anatomi och kemi.

Var hittar en Skin Care Professional

De flesta dag spa amd många hår salonger erbjuder nu hjälp av en hudterapeut. Vissa estheticians bygga och hantera sina egna affärer.
Dermatologi och kosmetisk kirurgi metoder använder ofta estheticians att utföra avancerade medicinska tekniker, inklusive laser, avancerad kemisk peeling och pre- och postoperativ behandling.
Dagens hudterapeut går långt utöver en avkopplande ansiktsbehandling. Hon har produkter, metoder och verktyg för att korrigera, reparera och regenerera huden.


  

Kommentar