Hur man bevarar gul squash

November 8

Gul squash är en favorit grönsak för många människor och är vanligtvis kallas sommaren squash. Även känd som en förträngd halsad squash eftersom slutet där det fäster stammen av anläggningen växer på är tunnare än den motsatta änden, är gul squash en medlem av jättepumpa familjen. Det kan planteras när som helst efter hotet om frost har passerat under våren. Gul squash är en mångsidig mat; till exempel, är det en ingrediens i recept för pajer, kakor, sallader och soppor och kan framställas med användning av sådana metoder som stekning, kokning, grillning, och ånga.

Instruktioner

Hur man bevarar gul squash

1 Tvätta färsk squash i kallt vatten. Skölj försiktigt squash och få all smuts som kan vara på det. Ta en stor kastrull med vatten till en koka. Potten bör vara ca två tredjedelar. Förbered en skål med isvatten som är tillräckligt stor för att hantera en hel cut-up gul squash.

2 Skiva de två ändarna av squash med en kniv. Ta bort det sista kvartalet till en halv tum i varje ände av squash. Fortsätt att skära squash upp i skivor som är ungefär en halv tum tjock.

3 Placera den gula squash skivor i kastrull med kokande vatten. Täck grytan och låt skivorna i kokande vatten i tre minuter innan du tar bort dem med en stor hålslev.

4 Överför kokt skivor från potten i isvatten. Lämna dem i isvatten under fem minuter och sedan tömma dem i ett durkslag. Låt så mycket vatten som möjligt för att rinna ut ur den gula squash skivor.

5 Sätt gul squash skivor i tunga Ziploc fryspåsar. Sätt ett sugrör i påsen och försegla den så långt som möjligt, lämnar utrymme för endast bredden på halm. Använd halmen att suga ut så mycket luft som du kan, sedan pressa ned på halmen att platta till den, dra ut och försegla påsen upp. Placera påsen i frysen där den gula squash fryser för användning vid ett senare tillfälle.

Tips

  • Ovanstående process kan upprepas med användning av samma kokande vatten i upp till fem gånger innan den skall bytas.

  

Kommentar