Hur Sightsee i Paris

October 31

Paris är uppdelat i två halvor av floden Seine och är ansluten med 31 broar. Huvud gator och vägar är raka och kör genom stora rondeller, arkitektoniska landmärken och korsningar i staden. Mellan dessa stora trafikleder är slingrande, smala, trånga gator. Dock är centrum kompakt och tunnelbanesystem gör staden lätt att navigera och tur. Det bästa sättet att se hur Paris läggs ut är att se den från Eiffeltornet.

Instruktioner

1 Forskning och skriva en resväg. Om du planerar att göra en rundtur i Paris på egen hand, måste du få en karta över staden och en lista över måste-se attraktioner. Vanliga turistattraktioner inkluderar Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs-Elysées och Louvren. För en mer omfattande lista, sök på nätet.

2 Grupp sevärdheter du vill besöka beroende på plats och markera den på kartan. Detta gör att du kan utforska mer i ett område och spendera mindre tid och pengar går fram och tillbaka från en attraktion till nästa.

3 Få en Paris Visite Pass. Detta gör att du obegränsad användning av tunnelbana och buss nätverk för en till fem dagar och är det bästa sättet att komma runt staden. Godkänt för zonerna 1-3 gör att du obegränsad tillgång till tunnelbanan och busstrafiken samt all kollektivtrafik i Paris centrum. Godkänt för zoner 1 till 6 ger dig tillgång till Paris centrum och dess förorter, som Versailles och Marne la Valley. För mer information, samt en interaktiv karta, besök http://parismetro.tourpackagers.com/detail1.aspx?id=19.

4 Hyra en bil. Om du inte vill besväret att kö för linjer eller väntar, då kanske du vill hyra en bil. Detta gör att du kan utforska staden i din egen takt och fritid. Däremot kan köra i centrala Paris vara mycket förvirrande, men om du är ute och reser till förorterna sedan hyra en bil är ett bra val.

5 Följ med på en paketresa i staden. Det finns många resebyråer som erbjuder sightseeingturer. Det är bekvämt och tar mindre tid att organisera eftersom du kommer att kunna välja från en lista med resvägar som redan finns.

6 Hyr en cykel för att se staden om du gillar äventyr. Paris har mer än 200 kilometer cykelbanor.

Tips

  • Parkering är mycket begränsad i centrala Paris och många av hotellen inte har parkeringsplatser. Trafikstockningar kan bli ett hinder, särskilt under rusningstid.

  

Kommentar