Svart frisyrer av 1800-talet

November 22

Svart frisyrer av 1800-talet


Svart frisyrer har ofta formade trender, såsom Afros, intrikata flätor och även hår väver. Trender i svart hår inte börjar förrän slaveriet avskaffades 1865. Dessförinnan, symboliserade afrikanska hår stam seder och traditionella kulturer. Svart hår på 1800-talet genomgick dramatiska förändringar från afrikansk kulturell stolthet till assimilering i kaukasiska kultur.

Historia av afrikansk Hair kultur

Svart frisyrer på 1800-talet baserades på tull och tradition, symboliserar stamtillhörighet. När afrikaner köptes till Amerika i slavhandeln var de tvungna att hitta funktionella sätt att bära sin naturligt lockigt hår för att fungera. Vändningar, rastaflätor och flätor var ett sätt Afrikanska kvinnor kan fortfarande respektera deras kulturarv. Eftersom varje afrikansk stam hade hår i olika mönster för att identifiera deras kultur, var det vanligt att se slav kvinnor liknande stammar och regioner bär sitt hår på samma sätt i hela södra.

Afrikanska hår i Mid-1800s

Afrikanska kvinnor inte har kammar och borstar, så de använde baconfett, fett och även fotogen för att rengöra och konditionera håret. De tog den traditionen med dem i slaveri, men upptäckte snart att lättare skal afrikanska kvinnor med rakare hår var värda mer pengar och ofta arbetade i en slavägarens hem i stället för på fältet. Slavägare gjorde ofta dessa mer värdefulla kvinnor bär sitt hår vissa sätt, som främjade idén att mörkhyade kvinnor med kinky hår inte var som värderas.

Post-Slavery Black frisyrer

Under slaveri gånger, många slavägare försökte hindra afrikanska stam lojaliteter, vilket gör kvinnor överge sina kulturella frisyrer. Efter slaveriet avskaffades, kaukasier fortfarande såg på svarta kvinnor som bar sitt hår i stilar som närmas den vita kulturen mer välanpassade. Detta ledde till tron ​​att rakt hår var bra hår, och tätt ringlad hår var dålig - en uppfattning som fortfarande existerar i viss mån i dag. "Good" hår blev en definierande statussymbol för inträde i vissa sociala organisationer, kyrkor, skolor och företagsnätverk.

rätas hår

På 1880-talet, var inverkan från Frankrike för uträtning håret med en het metall kam omfamnas av afroamerikanska kvinnor. Den uträtning kam innebar att kvinnor skulle kunna uppnå en typ av hår som liknade kaukasiska stilar. Metall kam värmdes över elden och drog genom håret för att räta ut snäva lockar. Det var inte förrän i början av 1900-talet som Madam CJ Walker revolutione svart hår med sin press och curl produkter. Hon anses ofta vara den första afroamerikanska miljonär.


  

Kommentar