Hur att rengöra en hund biter

June 22

Rengöring en hund biter är viktigt för att undvika att få en infektion. I motsats till vanlig myt att en hundens mun är renare än en människas mun är helt osant. Den är full av bakterier, och bör du bli biten, du måste städa bettet ordentligt. Följ dessa enkla instruktioner om du någonsin biten av en hund.

Instruktioner

1 Det första steget för att rengöra en hund biter är att tvätta området noggrant med varmt vatten och tvål. Detta kommer omedelbart att hjälpa till att ta bort så mycket bakterier och saliv som möjligt.

2 Försök att skrubba området så gott du kan under minst två minuter. Det kan skada i processen, men det kommer att skada mycket värre om en infektion skulle inträffa.

3 Efter sköljning bort all tvål, kommer du vill använda någon typ av hud desinfektionsmedel eller anitispetic. Detta kommer att ytterligare stöd död på bakterier som kan dröja sig kvar i såret.

4 Härnäst kommer du att behöva tillämpa en antibiotisk salva till ett plåster eller kompress, beroende på storleken på såret. Applicera sedan bandaget på såret. Ändra bandaget två gånger om dagen tills såret är helt stängt. Då är det en bra idé att låta luften stöd i läkningsprocessen.

5 Om möjligt, hålla såret ovanför hjärtat nivå för att sakta ner svullnad. Detta kommer också att hjälpa till att bekämpa en infektion.

6 Om såret djupt omedelbart söka läkare. Likaså söka läkarvård om såret rodnad efter två dagar eller svullnad i denna tidsram. Dessa kan vara de första tecknen på en efterföljande infektion. Chansen är din läkare kommer att ge dig orala antibiotika i dessa fall.


  

Kommentar