Hur man gör Galumpkies (polska kåldolmar)

February 1

Hur man gör Galumpkies (polska kåldolmar)


Galumpkies, även stavat Galumpkis, är en polsk kåldolmar som skapar en stadig måltid med minimal ansträngning. Blanche de kålblad, snarare än att koka hela huvuden kål, skär ner på tillagningstiden och gör bladen mer hållbara för valsning. Interiören köttblandningen är traditionellt en kombination av hackat fläskkött och köttfärs, men på marken kött kommer att fungera. Riset är en nödvändig ingrediens, eftersom det fungerar som ett bindemedel, men hela korn eller vildris skulle kunna användas i stället för vitt för ett friskare måltid.

Instruktioner

1 Värm ugnen till 350 grader F. Kärn två huvuden av kål. Fyll en vattenkokare tre fjärdedelar fulla med vatten och koka upp. Använd en vass kniv för att ta bort bladen av kål så snyggt som möjligt. Kasta bladen i kokande vatten och låt koka i fem minuter. Ta bort från det varma vattnet, klappa torrt och kasta alla blad som drabbats strukturella skador under tillagningen.

2 Värm 2 msk. olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en hackad lök och koka i tre till fem minuter eller tills löken börjar bli genomskinlig. Lägg till två malet vitlöksklyftor till stekpannan och koka i tre minuter, rör om ofta. Häll i 2 msk. tomatpuré, två 14 halv-oz. burkar tärnade tomater och 2 msk. torrt rött vin. Rör om att kombinera väl och koka i fem minuter tills genomvarmt. Minska värmen till låg.

3 Kombinera i en stor skål 2 koppar kokt vitt ris, en lb. köttfärs, 1 lb. marken fläsk och salt och peppar efter smak. Häll tre fjärdedelar av tomatsåsen blandningen i skålen och passar bra ihop. Lägg ut en kål blad och placera halv kopp kött och sås blandningen i centrum. Rulla ihop löv och placera den, söm nedåt, i ett glas ugnsform. Upprepa med återstående bladen.

4 Häll resterande tomatsås blandningen över kål rullar i pannan. Grädda i mellan en timme till en timme och 30 minuter, checkar in på rullarna vid timme varumärket. Servera varm.


  

Kommentar