Hur man lagrar skalad Jams

December 28

Hur man lagrar skalad Jams


Att laga mat för matlagning före den tid du behöver det är ett utmärkt tidsbesparande åtgärd. Den enda frågan är att hålla maten fräsch, särskilt när du förbereder den dagar i förväg. Enkla knep kan användas för att hålla även de mest ömtåliga livsmedel färsk dagar; när du är redo att använda dem du inte behöver oroa sig för att skära, tärning, peeling och skivning.

Instruktioner

1 Skala jams helt och ta bort eventuella bruna fläckar eller ögon.

2 Lämna helt eller skära, skiva, kub eller tärna jams och skölj med kallt vatten. Placera garnen i en plastskål fylld med vatten och några nypor salt. Sätt skålen i kylen i 20 minuter, avlopp och skölj sedan jams.

3 Dumpa förberedda jams i plastpåsen och pressa saften av citron över yam. Tillsätt tillräckligt kallt vatten för att täcka jams, pressa överskottsluft ut ur påsen och förslut den.

4 Lagra i kylskåpet i upp till en vecka eller i frysen i upp till 3 månader. När du är redo att använda, dränera vätska helt och skölj jams med kallt vatten.

Tips

  • Lägga salt till vattnet initialt kommer att hjälpa dra stärkelsen ur garnen (vilket är vad som orsakar dem att svärta). Citronsaft kommer att hålla jams färska tills du är redo att använda dem.

  

Kommentar