Hur man identifierar en cymric

April 15



Cymrics kommer från Isle of Man, en ö som är tekniskt en del av Wales. Deras namn är det gaeliska ordet för Wales. De är en mycket energisk och intelligent katt och är ganska slående eftersom många av dem bär en genetisk mutation som resulterar i en kort och tjock svans eller brist på en allt tillsammans! Detta genetisk mutation tyvärr gör kymriska predisponerade för fosterskador, tarm, urinblåsa och spinal problem. Cymrics klassificeras ofta baserat på längden på deras svansar. Den Dimple eller Rumpy är katten med ingen svans alls och är oftast eftertraktade i visar katter av rasen. Eftersom inte alla Cymrics saknas deras svansar, är detta inte en effektiv indikator för rasen. Denna guide kommer att visa dig hur man känner igen en cymric.

Instruktioner

Hur man identifierar en cymric

1 Titta på kroppstyp. Cymrics har korta kroppar, välvda ryggar och rundade bakbenen. Alla Cymrics har bakben som är längre än frambenen, vilket ger dem en permanent välvd utseende. De bör också väga högst 12 pounds, är en medelstor katt.

2 Titta på kattens päls. Den cymric uppvisar två päls längder. De har ett mjukt skikt av isolerande päls likt en kanin. Ytterligare ett lager av längre päls skjuter en annan tum förbi isoleringsskiktet. Detta skikt ser mjuk, men kan vara hård och bristly med en beläggning av naturligt utsöndrade oljor för att förhindra snö eller vatten från blötläggning djuret. Hemland denna katt kan bli mycket kallt. Om detta djur skulle läggas i blöt skulle det sannolikt frysa ihjäl om det var utomhus.

3 Titta på hur katten promenader. Cymrics inte gå så mycket som hoppa som en kanin. Detta är resultatet av en mutation i deras genetik som resulterade i en förkortad ryggrad. Även ryggar Cymrics som har normala svansar är kortare än de borde vara.

4 Studera kattens huvud. Deras öron är medium till medium små i storlek och är inställda långt på sidorna av huvudet. Själva huvudet är rundade och något längre än den är bred. Om katten uppfyller dessa kriterier då du tittar på en Cymric.

Tips

  • Cymrics visa ofta udda hund-liknande beteende. De kommer ofta hämta ett litet föremål om kastas och en del även bark. Cymrics är en korthårig version av Manx. Den långa håriga Cymric är mindre vanliga och genetiskt givna den korthårig Manx. De två betraktas som separata arter beroende på vilken katt förening konsulteras. Dessa katter tar mycket lång tid att mogna och det är inte förrän de är fem år gamla att de är fullvuxna.
  • Cymrics är mycket skickliga jägare och är mycket eftertraktade av bönder och liknande eftersom det finns många konton Cymrics framgångsrikt få ned djur mycket större än de själva. Cymrics är mycket vänliga och tillgivna katter när inomhus, även om de är långt ifrån ett knä katt. De kommer att gosa och sedan köra iväg för att göra något annat. De har också spela i vatten men kommer fortfarande att hata tar bad så mycket som någon katt.
  • På grund av den kymriska långa, tjocka päls, måste de borstas noggrant minst en gång i veckan och dra nytta av månatliga bad.

  

Kommentar