Hur man dödar en hummer innan matlagning

July 29

Hur man dödar en hummer innan matlagning


Om du är på humör för hummer bisque, gryta eller en enkel ångad maträtt, är det en klok idé att veta hur man dödar hummer innan matlagning dem. Istället för att placera levande hummer i en kastrull med kokande vatten --which kan ses som en omänsklig praxis - först satte hummer i frysen så att dess rörelse saktar ner. Använd sedan en vass kniv för att skära hummer och döda den. När du har dödat hummer, kan du fortsätta att laga din hummer fest.

Instruktioner

1 Placera hummer i frysen i 15 till 20 minuter. Detta kommer att bedöva hummer och saktar ner sin rörelse för att göra det mycket lättare att arbeta med.

2 Slipa kniven du kommer att använda. Se till att kniven är vass nog att skära igenom hummer skal. Dessutom finns ett stort skärbräda för jobbet och placera en handduk under ytan för extra stabilitet.

3 Platta ut hummer på en stor skärbräda. Med ett fast grepp, hålla fast svansen där den ansluter kroppen.

4 Med den andra handen, ta kniven och placera den på en tum från ögonen. Knivens blad måste vara vänd bort från handen som håller hummer svans.

5 Tryck på kniven i huvudet av hummer, detta måste vara en mycket snabb rörelse. Se till kniven går hela vägen genom huvudet och ut på skärbräda. Föra bladet på kniven nedåt mellan ögonen för att avsluta skärningen av dess huvud.

Tips

  • Att förhindra någon form av skada, se till att gummiband runt klorna stanna på under skärningen av hummer.
  • Innan döda hummer, hålla dem fuktiga med tång, våta pappershanddukar eller våt tidningen i ett kylskåp eller kallare.

  

Kommentar