Hur man sköter om en hund Biten av en annan hund

August 28

Hur man sköter om en hund Biten av en annan hund


Bite sår är mycket farliga och alltid en nödsituation. Bita sår visas ofta små och mindre, men orsaka allvarliga, dolda skador, såsom spruckna eller brutna ben, skadade inre organ och allvarliga skador på inre skikten av vävnad. Detta gäller i synnerhet för hundbett. Dessutom är bita sår alltid förorenat, och ofta smittas även om djuret är på antibiotika. Detta är inte en skada som du kan behandla hemma. Veterinärvård bör ges omedelbart eller så snart som möjligt.

Instruktioner

1 Nosparti din hund innan du försöker flytta eller ta hand om det. Oavsett hur mild din hund normalt, kan det fortfarande bita av smärta, rädsla eller förvirring. Fortfarande traumatiserad av attacken av den andra hunden, kan det till och med tror att din beröring är den andra hunden attackerar igen.

Om du inte har en nos, kan du göra en munkorg ur gasväv, remsor av tyg eller andra objekt. I referenserna nedan hittar du information om hur man gör en munkorg.

2 Flytta din hund så skonsamt som möjligt och försök att hålla sin kropp nivå och bra stöd. Det kan ha brutna ben eller andra skador som du är omedvetna om. Om möjligt, använd en tjock filt, handduk eller styrelsen att lyfta en större hund i ett fordon.

3 Tvätta hundens sår med vanligt vatten eller väteperoxid, om det kommer att ta mer än en halvtimme för att få hunden till veterinären. Om du har möjlighet att komma till veterinären mycket snabbt, hoppa över detta steg.

4 Ta hunden till veterinären. Inte hoppa se veterinären även om hunden verkar okej och såret verkar liten.

5 Be någon på plats för att försöka fånga hunden som kämpade med din hund, så dess ägare kan hittas och du kan ta reda på om det har vaccinerats. Ring djurkontroll att ta en rapport av händelsen och att hjälpa till med den andra hunden. Den andra hunden ska se en veterinär direkt, men försök att ha någon annan ta hunden, så att din hund är inte i samma fordon eller kontor med hunden den bekämpas.

6 Följ din veterinär order exakt. Veterinären ordinerar antibiotika, och kommer att ge dig instruktioner för rengöring av såret och ändrar några bandage. Eftersom risken för infektion är mycket hög med bett sår, måste instruktionerna följas noggrant.


  

Kommentar