Hur man kan stoppa din favorit katt från Peeing i huset

November 2

Hur man kan stoppa din favorit katt från Peeing i huset


Katter, men väl älskad bland dem som har befriended dem som husdjur, tenderar mot vissa beteendemönster som människor finner frustrerande och motbjudande. Dessa inkluderar peeing eller nedsmutsning utanför lådan. Flera faktorer kan bidra till en katts anti-kattlådan beteende. Diagnostisera de viktigaste frågorna och ändra vad som motiverar katten att undvika acceptabel eliminerings området, liksom räkna ut varför det har valt ett annat område, alla spelar en stor roll i att avsluta problem för både dig och din katt.

Instruktioner

1 Rengör alla nedsmutsade områden och med en lukt Neutralizer; om katten fortfarande kan känna lukten av smuts, kommer det att återanvända området.

2 Placera en låda i ditt hem för varje katt, lägg sedan till en. Till exempel, om du har tre katter, har fyra kattlådor tillgängliga och hålla dem så rena som möjligt.

3 Ta din katt till sin veterinär för en fullständig check-up för att se till att det inte har en fysisk fråga orsakar oönskade beteende; om veterinären ger katten en frisk, börja undersöka orsaken till stress för din katt med avseende på lådan.

4 Fyll en avslöjats, ren kattlådan 2 inches djupt med klumpar kullen. Placera lådan över området katten använder ofta i stället för sin kattlådan.

5 Ändra doftande kull till oparfymerad; många katter inte gillar lukten av parfym.

6 Separera din katt från de andra katterna i hushållet, om du har mer än en katt. Placera katten i ett separat rum med egen kattlådan, mat och vatten skålar, helst nära de människor som älskar. Observera katten under minst en vecka för att säkerställa användningen av strölådan. Låt katten ur separat rum, men ge den tillträde till boxen inom till en dag. Observera katten för att försäkra den använder i lådan. Om katten startar dåligt beteende, isolera det i rummet en gång; katten har möjligen ett problem med en av de andra familje katter och behöver sitt eget område.

7 Neka tillträde till området din katt som förorenats genom att hålla dörren stängd för att hålla andra katter från att använda detta område.

Tips

  • anser också storleken på lådan och om det har en huva. Vissa katter föredrar en lägre låda som är lättare att kliva in, särskilt äldre katter och kattungar, medan andra föredrar en djupare. Vissa katter också inte gillar en huva på deras lådan eftersom det blockerar deras syn på tre sidor.
  • Att katterna "kattlådan lätt för dem att få tillgång till i en säker, ren och lugn plats kommer att göra att undvika kullen mindre troligt.
  • Prata med din veterinär och dra nytta av sin visdom när det gäller katt beteende för att underlätta att lösa problemet.
  • Ge inte upp. Det kommer att ta tid men din katt så småningom kommer att stoppa dåligt uppförande med din hjälp.
  • Om din katt inte kan kissa, gråter när du använder kattlådan, döljer, vägrar att äta eller ständigt slickar hans privata område, har han sett av din veterinär omedelbart. Katter dölja sjukdomar och, när du ser symptomen, de behöver ofta omedelbar behandling.

  

Kommentar