Hur man sköter om en sjuk katt

October 14

Tender Loving Care (TLC) är en viktig del av din katts lyckad återhämtning och det beror på dig. Katter svarar bra på en stor dos av det magiska ingrediens, annars känd som kärleksfull omsorg. En varm säng, god mat och företaget av deras favorit person utgör den perfekta receptet för ett snabbt tillfrisknande.

Instruktioner

Vård i hemmet

1 Följ instruktionerna. Var uppmärksam på din veterinär instruktioner. Var inte rädd för att be om dem skriftligt.

2 Be om en demonstration. Har din veterinär visa något du är osäker på att göra, såsom den bästa metoden för att ge medicin eller det rätta sättet att hålla din katt.

3 Förbered för nödsituationer. Var noga med att ta reda på vem de ska ringa om du stöter på en nödsituation. Fråga om det finns ett husdjur akuten i ditt område.

4 Utse en sjuk område. Håll din katt i ett hörn av rummet som är borta från aktivitet. Skapa en provisorisk sjuksäng genom att placera en tvättbar filt i en låda. Har en kattlåda i närheten.

Utfodring din sjuk katt

5 Foder vanlig mat. Om inte annat rekommenderas av din veterinär, mata din katt frestande, högt värde, vävnadsuppbyggande livsmedel. De bör vara rik på protein och innehåller nödvändiga vitaminer och mineraler för en god hälsa.

6 Feed hand. Om din sjuk katt är svag han kan behöva matas flytande eller mjuk mat för hand. En flytande kost också kan behövas om din katt inte kan hålla nere fasta ämnen. Vätskor bör placeras i en plastflaska. Ta lös hud från ena sidan av kattens mun nära hörnet och dra bort från tänderna, vilket gör en påse. Infoga flaskan. Placera mjuk mat på kattens tungan.

7 Fresta din katt genom att värma hans favoritmat och låta aromen att släppas. Stryker eller grooming kan också stimulera aptiten.

allmän skötsel

8 Ta dess temperatur. Du bör ta din katts temperatur två gånger om dagen. I allmänhet kommer det att vara lågt på morgonen och högre på eftermiddagen och kvällen. Med din katt i knät eller annan plan yta, belägga lampan slutet av en rektal termometer med vaselin eller mineralolja och sätt det handlar om en tum i ändtarmen. Ta bort det efter tre till fem minuter, ren med absorberande bomull och läsa den. Normala intervallet för en katt är mellan 101 och 102 grader.

9 Kontrollera dess puls. Sätt fingret på insidan av din katts lår och räkna antalet hjärtslag per minut. Normal puls är mellan 110 och 130 slag per minut. Dess hjärta slår mellan 90 och 100 gånger per minut.

10 Ändra bandage. Gör detta endast om instrueras av din veterinär. Om din katt drar på hans bandage och förband passar honom med en elisabetanska krage.

11 föra register. Om din katt återhämtar sig från operation eller har en allvarlig sjukdom bör du hålla koll på hans tillfrisknande. Registrera din katts temperatur; hur mycket han äter och dricker; miktionsfrekvens och avföring; tider och mängder av läkemedel som ges, och eventuella förändringar i hans tillstånd.

12 Ring din veterinär. Det finns allmänna saker att titta efter som kan signalera problem eller komplikationer. Kontakta din veterinär om du märker: anorexi eller aptitlöshet, hosta, dhiscencee, depression, diarré, utsläpp och lukt, feber, blödning, svullnad, värme och rodnad, smärta, blekhet, regression eller kräkningar.

Tips

  • meddela alltid din veterinär om det sker en förändring i kattens tillstånd.
  • Se till att du har tillräckligt med medicin för helgen.
  • Förvara alla mediciner och vassa instrument låst, särskilt om barn finns i närheten.
  • Om din katt är nervös eller upphetsad linda in det i en handduk eller placera honom i en katt påse.
  • Anorexi eller "aptitlöshet" är när din katt är inte intresserad av mat inom de första 24 till 36 timmar. "Sårruptur" är ett kirurgiskt sår som spricker eller delar öppet. Kontakta din veterinär om din katt uppvisar dessa symptom.

  

Kommentar