Platser att besöka i Frankrike under våren

May 27

Platser att besöka i Frankrike under våren


Även om helheten av Frankrike är mindre än Texas, har landet fyra distinkta väderzoner. Våren är inte densamma i Normandy, till exempel, eftersom det är längs Cote d'Azur i söder eller i centrala Loiredalen. Oavsett temperatur, våren i Frankrike innebär träden blommar, rosor blommar och gräset är grönare. Bäst av allt, är resor billigare och gatorna är mindre trångt före sommaren tillströmningen av turister.

paris

Platser att besöka i Frankrike under våren

Luxembourg Gardens har en lekplats och en dockteater.

Paris kallas City of Lights, och en nattlig resa till toppen av Triumfbågen kommer att ta bort alla tvivel om sanningshalten i smeknamnet. Springtime i Paris innebär att du kan besöka Louvren och Eiffeltornet utan de vanliga publiken, men det är fortfarande bäst att köpa biljetter i förväg på nätet och att vara där när dörrarna öppna. Luxembourgträdgården, en stor offentlig park på den vänstra stranden, är fylld med statyer, fontäner och en liten sjö för dig att segla en hyrd leksak båt.

Normandy andy~~POS=HEADCOMP

Platser att besöka i Frankrike under våren

Mont-Saint-Michel är en Unescos världsarvslista.

Normandy kan vara lite kyliga och regniga under våren, så ta en resa paraply och en jacka. History buffs kommer att vilja besöka stränderna där de allierade landade under andra världskriget, liksom den amerikanska kyrkogården. Ett besök i Mont-Saint-Michel, en medeltida by och kloster uppe på en stenig tidvatten ö, är ett måste. Normandie är inte vin land, men regionens hårt apple cider och äpple brandy packa ganska punch.

Camargue

Platser att besöka i Frankrike under våren

Camargue hästar föds mörka men blir vita efter några år.

Mer än 340 fågelarter kallar Camargue våtmarker hem, inklusive en stor koloni av rosa flamingos. Guidade turer finns tillgängliga under våren, och, med lite tur, kommer du att se fåglarna utför sin uppvaktning dans. Även om området är aldrig mycket trångt, kommer en våren besök rädda dig från de aggressiva myggor. Varje år, den första maj, firar herdarna festival de små vita hästar som lever i Camargue marsh när de inte vallning tjurar. I den närbelägna staden Saintes-Maries-de-la-Mer, kan du boka en båttur eller ordna en strand rida på en mild Camargue häst.

Loiredalen

Platser att besöka i Frankrike under våren

Loiredalen kallas "trädgården i Frankrike."

Loiredalen ligger i centrala Frankrike, är känd för sitt milda klimat, givande vingårdar och dess många renässansslott, var och en med en utarbetad trädgård som är i full blom på våren. Ordna en rundtur i slott - "slott" på franska - och besöka håll för de kungliga, från Ludvig XII till Catherine de Medici. Se grav Leonardo da Vinci, Jeanne d'Arc hemstad och bara för skojs skull, Museum of Witchcraft.


  

Kommentar