Vilka är de olika typer av melass?

March 6

Vilka är de olika typer av melass?


Sött, klibbigt och sött, är melass en biprodukt av raffinering av socker. Det används som en ingrediens i bakverk som tårtor och kakor. Det finns olika typer av melass, dock, och varje ger dina bakverk en annan smak och sötma, så att veta vilken du använder är viktigt att resultatet av din maträtt.

lätta Melass

Ljus melass är också känd som "original" eller "mild" melass, eftersom det inte är så mörk och stark som andra sorter. Detta är det bästa valet när du bakar bakverk eller göra marinader och såser. Du kan också top pannkakor och andra bakverk som ett alternativ till lönnsirap. Cookies bakade med lätta melass också komma ut chewier än de skulle om du använde en starkare olika melass. Det kan hållas i en torr och sval plats för upp till två år.

mörka Melass

Mörka melass är också känd som "matlagning" eller "robust" melass. Det är mörkare och tjockare än lätta melass, och är en mindre söt sort. Det används för att göra hårdare cookie-sorter som pepparkakor och pepparkakor. Den kan också användas för att göra tjocka såser såsom grill. Den kan bytas ut mot ljus melass, men mörka melass ger dina bakverk mer kropp. Det kan hållas i en torr och sval plats för upp till två år.

Svart melass

Svart band melass är den mörkaste, tjockaste och mest bittra olika melass. Det används för framställning av djurfoder. När det gäller mänskliga livsmedel det används för att ge en mörkare färg till bakverk och söta dem något. Den blandas med lätta melass när de används för att göra såser eller bakade varor. Det bör inte hållas mer än tre månader i en torr och sval plats.

Bead Melass

Bead melass liknar ljus melass i färg, textur och sötma. Men det är det minst vanligt förekommande av alla sorter av melass och det används främst i asiatiska rätter för att ge smak och färg. Det kan också lagras upp till två år i en torr och sval plats.


  

Kommentar