Hur man använder Glycerin för huden

February 20

Hur man använder Glycerin för huden


Det är möjligt att göra din egen hudkräm använder glycerin, som kan lindra torr hud symptom. Glycerin är en humektant, vilket innebär att när den tillämpas det drar till sig fukt till de bästa hudlagren. Genom att blanda glycerin, kokosnötsolja, babyolja, och bivax tillsammans i en dubbel panna, kan du skapa en effektiv mjukgörande produkt som kan tillämpas på icke-känslig hud så ofta som behövs.

Instruktioner

1 Lägg 1/4 kopp av bivax och kokosolja till dubbel panna, och låta dem smälta på medelvärme. Rör om innehållet i den dubbel panna tills de är helt flytande. Kokosnötolja är även känt att främja hudens hydratisering och lindra rodnad som ibland kan vara ett symptom på torr hud.

2 Lägg 1/3 kopp glycerin och 3 matskedar baby olja till ingredienserna i dubbel panna. Fortsätt att röra tills en jämn konsistens uppnås i hela blandningen. Hela smältnings- och blandningsprocessen bör ta cirka 5 minuter.

3 Töm innehållet i dubbel panna i en liten plast container.The blandning börjar tjockna som den förlorar sin värme. Denna process kommer att producera ungefär en kopp glycerin hudkräm.

4 Använd glycerin hudkräm som med andra hudvårdskrämer. Upprepa ansökan så ofta som det tar för att lindra torr hud symptom.

Tips

  • Personer med känslig hud eller eksem rekommenderas att inte använda glycerin-baserade hudvårdsprodukter. Användning kan leda till allergiska reaktioner.

  

Kommentar