Om Iron lappar

June 6

Om Iron lappar


Järn-lappar är en enkel, listig fix för slitna kläder eller att dekorera ett nytt projekt. I några få steg och lite tid, kan uppkomsten av en handväska, jacka eller T-shirt förses med lite - eller mycket - av känsla. De olika typerna av fläckar gör dem ett mångsidigt alternativ för en mängd olika användningsområden, från lagning till identifiering.

Fungera

Järn-på lappar har både en nyckfull och praktisk användning. De kan användas för att reparera kläder, från skjortor till byxor och jeans, men också för att lägga stil på kläder, väskor eller valfritt antal hantverksprojekt. De kan användas för att visa siffror på T-shirts för idrottslag eller för att skapa matchande kostymer för dansgrupper. Bäst av allt, de är ett snabbt och relativt enkelt sätt att lägga till personliga signalljus till något en Crafter vill ändra, allt utan besväret med nål och tråd.

typer

Det finns olika typer av järn-lappar. Köpta plåster, som kan hittas på "stor låda" butiker samt hantverk butiker, är den vanligaste typen av järn-på lappar. Dessa kommer i en myriad av former och storlekar eller i diskreta färger och storlekar för lagning. Utskrivbara överföringar är en annan typ som kan användas för att skapa personliga lappar, typiskt för plånböcker eller T-shirts. De är utformade på datorn och skrivas ut och strykas på till objektet. Listig overachievers kan använda bomull och mellanlägg (en värme smältande lim) för att göra unika tyg fläckar.

Tidsram

Generellt håller du strykjärnet på plåstret i 10 till 15 sekunder. Om det är en färdigköpta plåster eller en tryckbar överföring, kontrollera förpackningen för att se om det finns en viss tid och värmeinställning noterades. Låt plåstret cool, och om några hörn skalar upp, upprepa processen. Ibland plåstret måste strykas på flera gånger innan det fastnar, och vissa är bättre än andra.

överväganden

Bomullsbaserade tyger fungerar bäst för järn på lappar eftersom värmen inte kommer att smälta eller skada tyget om värmen är kvar för länge. Använd rätt järn inställning för tyget och en strykbräda bör användas för att göra processen enklare.

Varning

När stryk plåstret, vara noga med att inte bränna lapp eller tyget. Fästa plåstren till tyget är en bra idé att hålla plåstren precis där du vill ha dem att hålla, eftersom de kan röra sig under järn på processen. Dessutom, eftersom järn på lappar är känsliga för värme, vara försiktig när man sätter lappat kläder i en torktumlare. Värmen kan värma limmet och orsaka en del patchar för att komma loss.


  

Kommentar