Hur man sätter på en kompis Saddle

March 22

Hur man sätter på en kompis Saddle


Den "Buddy Saddle" passar bakom cantle på baksidan av vuxenstorlek sadel och är avsedd att tillåta ett barn att åka med en vuxen. Den syntetiska sadel har en djup sits som är tänkt att ge säkerhet för barn som åker bakom vuxen. Denna sadel anses kontroversiellt och tillverkaren har infört en varning med produkten.

Instruktioner

1 Se till att hästen är helt vana vid förnimmelser av sadeln och vikten av den avsedda barn bakom den vanliga sadeln, eftersom detta är ett mycket känsligt område på många hästar. Använda rätt hyposensibilisering tekniker med kompis sadeln på hästen. Oväntat tryck, obalanserad vikt (från en slingrande / skiftande barn), och gällt eller höga ljud som avges av barnet kan skrämma hästen. Var medveten om häst och barn beteende och den inneboende risken för ridning.

2 Kontrollera renhet av hästen och klibbighet innan belasta; smuts eller föremål under kompis sadeln kan leda till att hästen att reagera farligt. Kontrollera reparation och sundheten i all klibbighet som används. Sadel hästen som vanligt innan monteringen kompis sadeln.

3 Ställ in kappa (svälla) av kompis sadeln mot den västra sadeln cantle. Rita de främre banden i kompis sätet genom motsvarande cinch änd-ringar och genom spännet klipp av de kompis sadelremmar.

4 Åter kontrollera kompis sadeln position (det bör sittplats jämnt balanserad som en vanlig sadel). Kontrollera tätheten av banden.

5 Trä kompis sadel rygg band genom Cinch änd-ringar av huvud sadeln och spänne klipp av de kompis sadelremmar. Dra dessa band.

Tips

  • Använd endast denna sadel med en lugn, erfaren häst. Endast erfarna ryttare bör använda denna utrustning, på grund av sin förmåga att läsa hästen och agera på lämpligt sätt i nödsituationer. De flesta stater kräver barn under 18 år att bära hjälm när den är monterad.
  • Kompis sadeln inte ge säkerhet för ett barn som inte är en balanserad ryttare och som inte tillräckligt mogen för att skydda sig vid ett fall. När sadeln är placerad bakom vuxna, kan det ryttare inte hålla eller fånga barnet före fall. De flesta barn kommer inte att försöka spara eller skydda sig från att falla, och kan göra höga ljud som kan skrämma hästen vidare. Barnet kan falla i en spöke och kan sparkas eller trampas av en rädd häst.

  

Kommentar