Hur man håller kaniner från att tugga på liljor

July 31

Hur man håller kaniner från att tugga på liljor


Kaniner gör vänliga och attraktiva husdjur men kommer tugga nästan vad som helst. Mattor och gardiner kommer att tuggas om kaninen hålls inomhus. En kanin hålls utomhus kommer att förstöra blommor såsom liljor genom att tugga dem, såvida du vidta försiktighetsåtgärder. Några enkla åtgärder för att säkerställa att du får ut det mesta av ditt husdjur och samtidigt begränsa eventuella skador.

Instruktioner

1 sterilisera din kanin om det är könsmogen. Ta kaninen för en check-up först om den är äldre än 2 år. Hormoner spelar en roll i att göra kaniner tugga.

2 Köp en hög trådkorg för att placera över dina liljor när kaninen släpps ut ur sin bur. Använd hönsnät och träbjälkar att spärra av liljorna bör de inte passa under en trådkorg.

3 Ge din kanin en gammal handduk eller en kartong fylld med hö att tugga på. Test olika objekt att se vilka din kanin föredrar.

4 Köp en följeslagare för din kanin. Kaniner är kända för att tugga objekt för att få uppmärksamhet eller för att de är ensamma. Att ha en kanin att leka med kan innebära dina liljor kommer att se mindre tilltalande.

Tips

  • Trådkorgar och hönsnät bör finnas tillgängliga från din lokala järnaffär.

  

Kommentar