Hur man lagar en Hungi

September 7

En hungi, även kallad en hangi, liknar i många avseenden en Clambake. Nya Zeeland Maoris vanligtvis "fastställa" en hungi bara för speciella tillfällen på grund av mängden arbete som krävs. De smak kött och grönsaker som produceras av en hungi gör det allt värt. Följ dessa steg för att lära sig hur.

Instruktioner

1 Gräva gropen. Gör det tillräckligt brett för att rymma korgar med ca 4 inches fritt utrymme på sidorna, och tillräckligt djup för att hålla korgarna strax under smutsen linjen.

2 Välj stenar för gropen. Vulkaniska bergarter som basalt och granit håller värmen bäst. Om de inte är tillgängliga, tegel fungerar också bra i en hungi.

3 Bygg ett galler av trä över gropen och placera stenar ovanpå. Stenar kommer att falla i gropen som trä brinner bort.

4 Medan elden brinner, linje trådkorgar med indränkt muslin eller vita lakan. Placera mat inne i tyg-fodrade korgar. Traditionella kött val för en hungi innefattar fläsk, kyckling, lamm och lamm. Du kan också lägga till grönsaker kål, pumpa och rotfrukter som sötpotatis, potatis och lök till korgarna.

5 Snabbt ta bort aska och kol från klipporna när elden slocknar. Spraya stenarna kort med slangen till ånga bort allt löst aska.

6 Snabbt täcker stenarna med hälften av våta säckväv säckarna. Detta ger extra ånga och ytterligare skydd för matkorgar. Omgående ordna matkorgar ovanpå säckväv säckar i gropen de. Snabbt placera återstående säckväv säckar våta ovanpå matkorgar för skydd mot smuts.

7 Skotta smuts tillbaka till gropen för att fånga i ångan så fort du kan. Låt maten laga mat från tre till fyra timmar. Ju större hungi, desto längre tid tar det att laga mat.

8 Gräva upp smutsen en gång. Ta bort det översta lagret av säckväv. Lyft försiktigt upp korgarna och ta tillagade maten ur dem. Ordna kött och grönsaker snyggt på skivorna och njuta av din måltid!

Tips

  • Grönsaker är oftast skalade, men andra poster helt enkelt kastas i sin helhet.
  • Kryddor är inte traditionellt lagt, men vitlök och rosmarin kan ge din hungi måltid en fin smak.
  • Vissa människor lämnar några kol i en rökig smak, men inte lämna aska bakom. Smaken ger maten är inte bra, och hungis är kända för att vara smakrika och läckra.
  • Om ånga flyr, skotta smuts på toppen av läckan.

  

Kommentar