Information om njursvikt hos hundar som har diabetes

September 26

Information om njursvikt hos hundar som har diabetes


Diabetes kan orsaka en rad tillsatta hälsoproblem hos hundar, inklusive njursvikt. Behandla din hunds diabetes när det är först upptäckte att undvika denna utveckling.

Brist på insulin

Diabetes mellitus är en hund sjukdom som liknar den humana sjukdomen diabetes, som orsakar en insulinbrist i kroppen. En brist på insulin kan göra hundens celler stängs, vilket ofta resulterar i njursvikt.

Brist på Hormoner

Diabetes insipidus är en canine sjukdom som orsakas av en brist på hormonet vasopressin. Vasopressin är ansvarig för återabsorption av vatten in i njurarna, och en brist av den kan leda till njursvikt.

Näring

Vissa näringsämnen kan hjälpa till att hantera njursvikt hos hundar. Mata en diet med låg proteinhalt, låg fosfor och låg natrium och blanda både våta och torra livsmedel för att återfukta din hund.

Behandling

Behandling kan vara allt från inducerad kräkning till njurdialys, beroende på svårighetsgraden av njursvikt. Antibiotika ges sparsamt, som en hund med njursvikt kan inte bearbeta dem genom sin kropp.

transplantationer

Njurtransplantationer ges sällan, och endast föreslås i de mest allvarliga fallen av njursvikt. De flesta djursjukhus inte erbjuda transplantationer.


  

Kommentar