Hund kloklippning Tips

May 16

Hund kloklippning Tips


Klippning en hund naglar är förmodligen inte din idé om en bra tid. Hundar brukar inte gilla det heller. Men att vara en ansvarsfull djurägare innebär att hålla din hund välvårdad, vilket inkluderar trimning dessa spikar. Lyckligtvis behöver det inte vara en helt obehaglig upplevelse. Det finns flera saker du kan göra för att göra denna del av grooming processen enklare både du och din hund.

Klipp och fil regelbundet

Klippning en liten del av din hunds naglar på en regelbunden basis är mer effektivt än att vänta tills naglarna är orimligt lång tid att klippa dem. En bra indikator för när spikarna behöver trimning är när de gör repor ljud på hårt dykt golv. Har långa naglar kan vara smärtsamt för hundar när de går, så att hålla naglarna korta är mycket bekvämare för dem, och grooming regelbundet normaliserar processen. Hundar älskar rutin och kommer att svara mycket bättre att ha sina naglar klippta och arkiveras om du gör det till en ritual aktivitet. Var noga med att berömma din hund varje gång när du är klar grooming, eftersom det gör hela processen mindre stressande för honom.

Använd rätt verktyg

Det som fungerar för din tax fungerar inte för din fullvuxen gyllene retriever tassar. Medelstora och stora hundar behöver tunga giljotin-stil Clippers, medan sax Clippers är lämpliga för mindre hundar. Den "oäkting" fil, som kan köpas på de flesta järnaffärer, är en idealisk fil för större hundar, medan de flesta djuraffärer bära en mängd olika nagelfilar som tydligt klassificeras för små, medelstora och stora hundar. Du kanske också vill använda nagellack för att ge naglarna en ren yta. Håll en leverans av majsstärkelse och bandage praktiskt om du råkar skära in "snabb" (levande kött) och hunden börjar blöda. Om blödningen är allvarlig, kontakta din veterinär.

Prova en Nail Grinder

Spiken kvarn är ett handhållet elverktyg som bäst beskrivs som en mini-slipmaskin. Den lilla sandbältet vid sin spets är perfekt för trimning en hund naglar och är mindre smärtsamt än den traditionella clip-and-file strategi. Men din hund kan behöva tid att vänja sig vid buller och känslan av slipbandet själv. Gör en punkt att vända spiken kvarnen på ofta innan du använder den för att trimma din hunds tånaglar. Det kommer att hjälpa honom att vänja sig vid ljudet den gör, och då kommer det inte att vara skrämmande och främmande när du använder den för grooming. När grooming din hund med en spik grinder, är det viktigt att du går långsamt, för att inte skrämma eller risk att skära i "snabb".


  

Kommentar