12 Volt Bulb Typer för Ficklampor

July 30

12 Volt Bulb Typer för Ficklampor


Ficklampor används för camping resor, medan ute på natten och under strömavbrott. Säkerheten en ficklampa ger är helt beroende av integriteten hos lampan. Med olika typer av 12-volts glödlampor tillgängliga veta information om dem är viktigt innan du placerar en av lamporna i en ficklampa.

standard glödlampa

Standard glödlampa innehåller en glödtråd och en spole av volfram. Glödtråden får tillräckligt med el för att värma metallspiralen tills den avger ljus. Lampan fästs i en metallhållstycke så glasbulben och vakuum inom det inte störs. Om ficklampan träffar marken, kan glödlampan gå sönder eller tråden kan bryta sig loss från huset. Glödlampor i allmänhet är mycket bräcklig och inte länge.

Gasfylld glödlampa

En gasfylld glödlampa skiljer sig från standardglöd endast genom härbärgerar en gas inuti vakuum. Halogen fyllda glödlampor kan pågå längre än de flesta glödlampor, men de använder mer el. Krypton-fyllda glödlampor, som ökar mängden av ljus som avges, är kanske de mest använda formerna av ficklampa lökar. Xenon lampor lysa ljus vit på grund av de kemiska egenskaperna hos xenon.

LED

Ljusemitteringsdiod (LED) är en typ av glödlampa som lyser baserat på rörelse av elektroner. Det material som används inne i glödlampan, såsom aluminium, zink eller kisel, bestämmer LED-lampa färg. LED-lampor används i ficklampor, eftersom de inte blåsa ut när de släpps, till skillnad från glödtråden i en glödlampa. Lysdioder är också i allmänhet mindre sannolikt än en glödlampa överhettas, och de har typiskt en lång, tillförlitlig livslängd.


  

Kommentar