Vad gör en Tube Pan ut?

February 26

Klassiska rör kokkärl är runda med ett rör i mitten. Sidorna kan vara lång och rak eller kortare och dekorativa. Vissa rör kastruller har löstagbara centra. Att välja rätt pan för kakan du gör är viktigt, eftersom olika smet kräver specialfunktioner så att de bakar korrekt.

typer

Vad gör en Tube Pan ut?


Tube kokkärl med höga, raka sidor och löstagbara bottnar ofta också kallas ängel livsmedel kaka kastruller eftersom de är utformade för att luftiga, fluffiga stil av kakan.

En Bundt pan är en typ av röret pan. Bundt kastruller har också ett rör i mitten, men sidorna är ofta lägre och ibland har räfflor, åsar eller andra motiv. Bundt kastruller inte har löstagbara centra.

Fungera

Röret i centrum gör att värmen att penetrera alla sidor. Detta är särskilt viktigt för kakor som är tät, eftersom det hindrar centrum från att svampiga.

Popularitet

Vad gör en Tube Pan ut?


De första Bundt kastruller produceras för allmänheten fanns på marknaden 1950, men de blev bara populär efter 1960, när en god hushållning kokbok hade en sockerkaka på omslaget. 1966, populariteten av pannan gick listorna när tunneln av Fudge kakan var en finalist i Pillsbury Bake-Off Contest. Genom 1972, den stora pristagaren i Pillsbury tävlingen, liksom 11 bästa vinnarna var Bundt kakor. Det året, Pillsbury sålde $ 25.000.000 i Bundt kakmix.

överväganden

De flesta ängel livsmedel kaka recept kräver kakan inverteras för kylning. Vissa rör kastruller har fötter så att du lätt kan slå pannan upp och ned. Om din inte har fötter, kan du vända pannan på en smal hals flaska.

Om Bundt pan är räfflad eller har en annan konstruktion, vara extra vaksam när smörjning och flouring så att kakan inte fastnar i sprickor och aspekter.

Varning

Angel livsmedel tårta kastruller och Bundt kastruller inte nödvändigtvis är utbytbara. Änglakaka kräver höga sidor och löstagbar botten. Bundt kaksmet har en tjockare konsistens och kan läcka ut ur den löstagbar botten av en ängel-mat kaka pan.


  

Kommentar