Vård för kattungar Efter Spaying

April 11

Vård för kattungar Efter Spaying


Tack för att hjälpa att kontrollera djurpopulationen och förbättra temperament din kisse genom spaying henne. Hon kan vara lite öm i några dagar, särskilt om hon är äldre än de rekommenderade 5 månader, men med dig för att hjälpa henne med och hålla henne säker, hon kommer tillbaka till sin lekfulla själv på nolltid.

Var försiktig

Transportera din kisse hem från veterinären noggrant i en bärare, hålla henne nivå och flytta henne långsamt. Väl hemma, låt sömnen så mycket som hon tycker om. Hennes stygn ska läka snabbt, men du vill inte att hon ska rippa dem öppna med feisty spela den första dagen.

mata normalt

Erbjud kattungen en liten måltid på kvällen efter sin operation, men bli inte förvånad om hon inte äter det. Hon kommer förmodligen att återuppta sin normala kost inom två till tre dagar, men det skadar inte att hon skulle ha mat på den första dagen, alltför.

Se aktivitet

Håll din kattunge inomhus så att du kan hålla koll på henne medan hennes snitt läker och hon återhämta sig. I en till tre dagar ska hon ha sin energi tillbaka. Om hon inte gör det har du anledning att vara orolig.

Fortsätt att hålla henne inne tills hennes stygn är ute. Hon kommer att vara mycket mindre risk att få dem våt, smutsig eller på annat sätt smittade medan du fortfarande hålla henne innehöll.

monitor Incision

Kontrollera din kisse sår dagligen för att se till att det är fortsatt god och läkning normalt. Håll utkik efter mörkröd eller lila missfärgning av huden, och onormal svullnad. Medan en rosa färg och lite svullnad är normalt, kommer du att kunna berätta om antingen färg eller storlek såret blir värre och inte bättre.

ta bort stygn

Ta bort stygnen i 10 till 14 dagar, då läkningen bör vara ca fullständig. Upplösning stygn lossnar från såret naturligt; annars ta ut dem själv eller be din veterinär för att skära dem. Var mycket försiktig när snipping mycket nära din kisse är ömtålig hud.


  

Kommentar