Vad vin att dricka med hummer Ravioli

April 7

Vad vin att dricka med hummer Ravioli


Hummer ravioli är en dekadent maträtt som består av fickor av pasta fylld med en rik skaldjur fyllning. Fyllningen inkluderar ofta ostar eller andra kräftdjur såsom krabba eller räkor. Servera ravioli i en grönskande gräddsås, en röd sås eller helt enkelt med smör och citron. Det finns många alternativ att välja mellan när man beslutar vad vin att dricka med hummer ravioli. Den perfekta parning beror på hur ravioli serveras och fyllningskomponenterna. Hummer ravioli par vällust med en rad av vita, ljusröd och även mousserande viner.

Torr och Crisp

Skarpa vita viner är en naturlig parning med fisk och skaldjur. När beslut fattas om ditt vin, titta på hur ravioli tillagas och serveras. Torra vita viner par bäst med ravioli tjänstgjorde i en gräddsås eller med citron och smör. Dessa ihop också fint med ost fyllningar. En off-torr riesling med citrus och honung anteckningar belyser skaldjur samtidigt balansera rikedomen i såsen. Grüner Veltliner är ett österrikiskt vin som är lite pepprig med inslag av aprikos. Denna spännande paring fungerar bra med hummer ravioli som blandas med rika ricotta som krydda i vinet förstärker såsen och skaldjur, medan de något söt och blommig doft härmar krämighet av osten.

Ljusa och mousserande

Pinot grigio är en ljus och uppfriskande vin som har toner av äpple, päron och citrus. Detta gör en välsmakande parning för hummer ravioli som har andra skaldjur i en grädde eller smör sås. Den skärpa av vinet balanserar såsen medan fruktig doft och avsluta kompletterar sötman av skaldjur. Sauvignon blanc är en annan uppfriskande vit som går bra med fisk och skaldjur. Dess anteckningar av aprikos och melon med en citrus yta par väl med lemony såser eller en rik Alfredo. Mousserande vin eller champagne som är torr eller halvsöt skapar en annan dekadent parning med hummer ravioli. Denna parning fungerar för antingen gräddsås eller lätta tomatbaserade såser.

Smör och Oak

Chardonnay som lagras i ekfat är en idealisk parning för hummer ravioli särskilt om ravioli serveras i en svamp sås. Den oaked smak av vin härmar earthiness av svampar. En annan oaky vin är viognier. Lagras i ekfat, har det en jämn, nästan smörig avsluta med starka blommiga noter. Den har en syrahalt till det som balanserar grädde såser och ost. Den har undertoner av salvia som också arbetar med svamp såser.

Sammetslen Lågmälda Reds

När du väljer ett rött vin att tjäna med hummer ravioli, välj en som är lätt fyllig, låg i tanniner med en subtil färg och smak som pinot noir. Det har toner av körsbär, en antydan av vanilj och kan ha en något kryddig finish. Den har också en bit av earthiness att par med svamp. Servera pinot noir med hummer ravioli i rött såser eller med svamp såser. Såser som är tung i citrus kommer att kollidera med denna sort, så prova en torr ros som inte är alltför blommig att para ihop med ravioli i en citron sås. Leta efter en som är skarp med en liten mineral yta för att komplettera hummer ravioli.


  

Kommentar