Hur man väver Dreads

February 19Populariserades av musiker och aktivist Bob Marley, dreadlocks är frisyr val för många som hänför sig till anti-establishment tonen i Marleys Rastafari kultur. Emellertid har dreadlocks spårats tillbaka till forntida Indien och Egypten och även nämns i Bibeln. Dreadlocks ser ut som tjocka strängar av knotted hår. De resulterar naturligt från år av försummelse, men är medvetet skapat, eller vävda och underhålls av människor som väljer att bära dreadlocks för både andliga och estetiska skäl. Även om många variationer förekommer, finns det två grundläggande sätt att skapa dreads.

Instruktioner

försiktig Sektione

1 Tvätta håret och låt den lufttorka.

2 § håret i en tum med 1 tum sektioner. Säkra varje avsnitt vid rötterna med ett gummiband för att hålla dem på plats.

3 Ångra en sektion i taget och antingen TUPERA, vrid eller fläta håret. Om backcombing, fokusera på ungefär en tum av hår på en gång och kamma det upprepade gånger mot din hårbotten. Detta kommer att få håret att börja knyta och bildar dreads. Om vridning eller flätning, se till att håret är mycket snäv. Säkra med ett gummiband på tips och rötterna.

4 Coat varje lås i en dime storlek mängd av rädsla vax. Rulla varje lås från rot till topp mellan handflatorna.

5 Coat och palm rulla lås på en daglig basis tills dreads har mognat och kommer att behålla sin form och position utan gummiband. Efter avlägsnande av gummiband, fortfarande med jämna mellanrum päls och palm rulla dreads.

Tvätta och Pull

6 Dela håret i en tum med 1 tum sektioner. Säkra varje avsnitt med ett gummiband.

7 Tvätta håret med gummiband fortfarande på plats. Flytta händerna i en medsols rörelse som du schamponering det. Målet är att få den att börja bilda veck och dreads.

8 Låt håret lufttorka. Dra isär i de avsnitt du tidigare gjort. Ta varje lås och päls det med fruktan vax.

9 Rulla varje vax täckt lås mellan handflatorna. Fäst änden med ett gummiband.

10 Fortsätt att vaxa och rulla dina lås mellan handflatorna dagligen tills dreads mognar.

Tips

  • Köpa färdiga dreads från en salong är ett annat alternativ. Människohår och syntetiska fibrer är tillgängliga. Klipp i dreads för en tillfällig look. Braid eller linda håret runt de artificiella lås och sedan rock med vax för att använda konstgjorda dreads som grunden för naturliga.
  • Perming hår orsakar också skador som gör det lättare att väva in dreads.

  

Kommentar