Amerikanska korthår Breed Standards

March 1

Enligt Cat Fanciers Association, den amerikanska korthår rankas konsekvent som en av de 10 mest populära raser av katt. Utställningar använder rasstandarden för att beskriva den perfekta provet för varje ras. Dessa standarder tillåter domare att utvärdera rasen noggrant och med tillräcklig flexibilitet för att lämna utrymme för olika tolkningar mellan domarna.

Allmän

De fysiska aspekterna av katt bör komplettera varandra. Den amerikanska korthår har en mild temperament och är lätt att hantera. Storlek varierar från medelstora till stora. Generellt honorna är något mindre, men inte svaga eller prydlig utseende. Den övergripande organ är kraftfull och visar bra djup och en fullständig bröstet. Huvudet är i balans med kroppen.

Huvud

Amerikanska korthår har breda huvuden med välutvecklade kinder som gör huvudet verkar runt. Profilen av huvudet har en konkav kurva utan paus. Ögonen är brett isär på ansiktet. Den välutvecklade hakan bildar en vinkelrät linje med överläppen. Öronen är medelstora, rundade på tips och proportionerligt vid basen.

Kropp

Den nedre delen av buken kan visa en fet pad. Detta är vanligt i den amerikanska korthår rasen och inte vara ett tecken på fetma. Halsen är medelstora och i proportion till kroppen. En kort hals betecknar styrka. Benen är av god substans i proportion till kroppen. Fötterna har fem tår på frambenen och fyra tår på bakbenen. Svansen är tjock vid basen och avsmalnar mot slutet och står i proportion till kroppen.

Täcka

Amerikanska korthår har en kort, glänsande och nära läggnings päls. Den jämna texture pälsen har en naturlig skyddande utseende. Denna ras av katt har mer än åtta olika färger och mönster som sträcker sig från brun lappat tabby, blåögd vit, skuggade Silvers, calico och många kombinationer däremellan. Enligt American Cat Fanciers Association, bör ögonfärg uppfylla kraven i kattens päls färg.


  

Kommentar