Hur gör jag storlek en Casio klocka armband eller Strap?

March 1

Hur gör jag storlek en Casio klocka armband eller Strap?


Casio är en av världens största klocktillverkare och gör en mängd olika klockor med många typer av armband och remmar. Armbanden kan justeras hemma med lite tålamod och en stadig hand. Även specialverktyg kan krävas för vissa modeller, kan många armband dimensioneras med bara en mycket tunn skruvmejsel och tång. Gummistroppar kräver ofta ingen justering, men vissa modeller måste skäras med en sax för en perfekt passform.

Instruktioner

Justera Metal Bands

1 Sätt klockan på handleden och mäta slack. Försök att uppskatta hur många länkar som du måste ta bort från metallarmband för en perfekt passform. När du är osäker, ta bort en länk mindre än du tror kan behövas, eftersom det är lättare att ta bort ytterligare bläck än att ersätta dem som redan har avlägsnats. Om ett jämnt antal länkar måste tas bort, ta ett lika stort antal av från varje sida. Om ett udda antal måste avlägsnas, ta en extra länk från långsidan.

2 Sätt klockan inuti klockan hållaren. Om du har ett verktyg för att hålla en klocka säkert på plats medan du arbetar på det, placera armbandet så att länkarna hålls på plats säkert av kanterna på klockan hållaren men båda sidor av stiftet är fri. Om du inte har en klocka hållare, placera klockan på sin sida på ett fast underlag. Om klockan bandet har pilar, bör de pekar nedåt (eller, när du håller klockan i handen, bör pilarna pekar bort från dig).

3 Inspektera stiften att bestämma deras typ. Stiften kan vara pushpins eller skruvar. Skruvar har en skåra där chefen för skruvmejseln kommer att placeras, medan kartnålar har inget sådant spår och presentera en mycket litet huvud. Om man arbetar med pushpins, tryck försiktigt stiftet i pilens riktning med din skruvmejsel. Hålla driver tills stiftet huvud är tillräckligt skjuter ut från den andra sidan som skall gripas av en tång. Nu förstå det med tång och försiktigt dra ut det. När du arbetar med skruvar, ta bort dem genom att försiktigt skruva. Använd inte tång på skruvar. I stället fortsätter avskruvning åtgärder genom att ta tag dem med fingrarna när de är halvvägs ut. Upprepa denna procedur tills alla länkar som du hade tidigare valt bort är ute.

4 Regi lösa ändar. Du har nu fyra lösa ändar, två på varje sida. Föra de två ändarna och fäst armbandet genom att placera den i klockan innehavaren eller greppa den med den lediga handen. Placera en av skruvarna eller stift du hade tidigare bort i det lilla hålet som förbinder de två lösa kopplingar. Om man arbetar med en skruv, vrid den medurs tills den sitter fast ordentligt. Inte för hårt. När du arbetar med en kartnål, skjut den i pilens riktning. Upprepa tills alla länkar är säkrade.

Justera gummistroppar

5 Ta bort lås i mitten. Endast gummistroppar som har en central lås ska dimensioneras. Inte storlek gummistroppar som presenterar ett spänne. Den centrala spännet hålls på plats med stift eller skruvar precis som länkarna i ett armband. Tryck eller skruva dessa för att ta bort spännet.

6 Skär gummistroppen lika på båda sidor. Mäta mängden åtstramning nödvändig och skär gummistroppen på båda sidor av ett lika stort belopp. Du kommer att notera att remmen har spår och parallella hål som löper mellan dessa spår; klippa dem just längs dessa spår med en sax eller ett rakblad. Missta sig på sidan av försiktighet och klippa lite mindre än du tror kan vara nödvändig. Du kan alltid klippa lite mer senare.

7 Sätt tillbaka stiften eller skruvarna. Ändarna av bandet kommer nu att ha de långa hålen där stiften eller skruvarna kommer att gå. Placera spännet så att hålen i slutet av spännet i linje med hålen på bandet och infällda stift eller skruvar. Wen arbetar med skruvar, skruva fast dem tills säker. Om klockan har stift, trycka dem försiktigt och se till att ingen ände skjuter ut.


  

Kommentar