Historia av lanolin

February 20

Historia av lanolin


Lanolin är ett material som härrör från ull av ett får. Känd som ullvax eller ullfett, är detta ämne används i en mängd av hud och skönhetsprodukter. Det är också används för att producera vitamintillskott och vatten impregneringsmedel. Lanolin uppsamlas utan att skada får och i första hand består av alkoholer och fettsyror.

tidig användning

Användningen av lanolin går tillbaka så långt som 1600 f.Kr., när gamla grekiska krigarna använde detta ämne för att täcka sina tält. Lanolin var smort på ytan av linne för att ge en vattentät struktur för att vila mellan slagen. I AD 60, den grekiska läkaren Discorides, som ofta är känd som far of Pharmacy, skrev att använda lanolin för hälso- och sjukvårdsändamål.

Otto Braun

I gamla grekiska texter, var lanolin kallas oesypus. Vid den tiden var svårt och tidskrävande lanolin samling. 1882, en tysk forskare vid namn Otto Braun utvecklat en metod för att ta bort denna substans från ull med hjälp av en centrifug. Han kallade den resulterande produkten lanolin baserad på de latinska orden för ull och olja.

lanolin Använd

Sedan Brauns lanolin samling tekniker fulländat på 1880-talet, har lanolin använts för att göra ett brett utbud av skönhets- och hälsorelaterade produkter. Det kan hittas i många bröstvårtan krämer som används av ammande mödrar och raklödder och blöjeksem salvor. Den populära hudvård grädde Oil of Olay är tillverkad av lanolin, liksom många andra anti-åldrande och anti-rynk krämer. Lanolin används också på lädervaror såsom baseball handskar för att mjuka upp dem.

lanolin Allergier

På 20-talet, började många människor att associera lanolin med allergiska reaktioner. Detta började i hälarna på en 1953 studie av M. Sulzberger och T. Warshaw titeln "Studier av Överkänslighet mot Lanolin." När studien publicerades, människor felaktigt började tro att lanolin orsakat allergiska reaktioner. I själva verket, de publicerade resultaten av denna uppsats visar att 99 procent av deltagarna i studien visade ingen allergisk reaktion mot denna produkt. Lanolin-allergi anslutning myt fortsätter än i dag.

Medilan

Som svar på den negativa allmänhetens uppfattning i samband med lanolin, Westbrook Corporation utvecklat en allergi version av denna produkt under 1980-talet. Känd som Medilan, är den gjord av flytande ull derivat snarare än vanlig ull vax. Det anses vara en renare version av lanolin och används ofta i farmaceutiska och kommersiella miljöer. Många produkttillverkare har också bytt från lanolin till Medilan.


  

Kommentar