Hur man identifierar Ormar i Australien

January 25

Medan ormar vara till stor nytta genom att avyttra skadedjur, särskilt gnagare, är de i allmänhet fruktade i de flesta samhällen. Australien är ett land som är känt för sina djur, kanske inte mer så än för överflödet av farliga ormar. Levande eller reser i Australien, är det en bra idé att veta hur man identifierar ormar, i synnerhet de som kan vålla svår smärta och död.

Instruktioner

Identifiera ormar i Australien

1 En bra uppslagsbok kommer att vara ovärderlig för att hjälpa dig att identifiera ormar. Innan vandring i busken eller in andra områden där det finns en god chans att stöta på ormar, bör du har memorerat åtminstone några av de grundläggande egenskaper och identifiera drag av farliga ormar.

2 Den mest märkbara kännetecken om någon orm, vid första anblicken, blir dess färg. Detta kan hjälpa till att identifiera några ormar som är mycket utmärkande i färg, men de flesta av Australiens ormar variera i färg och dessa färger överlappar olika arter. Den bruna ormen, en av de mest aggressiva och giftiga i Australien, kan vara olika nyanser av brunt till svart, även orange eller gult.

3 En utmärkt identifierare för ormar är dess skalor. Formen och antalet skalor och antalet rader av skalor på en orm i mitten av kroppen är unika för varje art. Denna identifierare är användbart om du har hittat en död orm eller ett skjul hud, men inte mycket användbar för en levande orm med tanke på närheten som krävs för att genomföra sin användning.

4 Att känna områdena distribution av en orm arter är till hjälp vid identifiering. Även om vissa ormar finns över stora delar av kontinenten, andra har begränsad räckvidd. Copperheads, till exempel, är begränsade till den sydöstra delen av landet.

5 Habitat är en annan särskiljande faktor i en orm arter. Att veta var särskilt ormar tenderar att leva kommer att hjälpa dig att identifiera dem. De flesta av Australiens ormar klättrar inte särskilt bra, men.

Tips

  • När buske promenader eller vandring, alltid bära lämpliga kläder. Stövlar, långbyxor och strumpor kommer att begränsa exponerad hud och minska effekten av eventuella bite.Always bush promenad med en partner.In fallet med en bit, linda såret med ett elastiskt bandage och använda en skena och ytterligare bandage för att immobilisera de drabbade limb.Excellent uppslagsverk är "Australien farligaste" av den australiensiska Geographic, "Reptiler och amfibier i Australien" Harold Cogger.
  • Det är aldrig rekommenderas att du aktivt söka ormar, eller närma sig dem, såvida du inte har särskild utbildning.

  

Kommentar