Protes problem

February 24

Proteser har många användbara funktioner, men det finns också problem som är förknippade med dem. Några av de problem som kan uppstå med proteser är smärta, passform, tal, rörelse och äta. Men beroende på läget av tänderna, kan du fortfarande vill investera i proteser.

Smärta

Det primära problemet associerat med proteser är tandprotes smärta, vilket är ett resultat av sår antingen på tandköttet eller sidorna av munnen. För det mesta, kommer smärtan eftersom proteser inte passar rätt eller du åt nudlarna mat.

Passa

Även om proteser kan passa perfekt när du först få dem över tiden passformen kan förändras. Detta händer eftersom munnen och ben förändras allteftersom tiden går.

Tal

Att lära sig att tala igen är ofta ett problem i samband med tandproteser. Eftersom proteser fylla munnen annorlunda än dina egna tänder, ibland måste du lära dig att tala om igen.

Rörelse

Även den bästa limmet avtar med tiden, så att styra rörelsen av dina proteser är ett annat problem. Om du inte har tillgång till limmet under dagen, kommer du ofta kör över denna pinsamma problem, vilket kan orsaka problem tal.

Mat

Även med den bästa passformen och den största limmet, kan du upptäcker att du måste begränsa vad du äter åtminstone i justeringsperioden. Vissa livsmedel du kanske aldrig att kunna äta igen, medan andra är det bara att lära sig att tugga på olika sätt.


  

Kommentar