Sjukdomar hittades i Cats

July 22

Det finns många sjukdomar i katt som är behandlingsbara. Några sjukdomar från katter kommer att sprida sig till människor, och många kommer inte att sluta i döden om de inte går obehandlade av en veterinär.

Diabetes

Diabetes - när kattens kropp inte längre producerar insulin på egen hand - är mycket vanligt. En ökning av urinering och intaget av vatten och viktminskning är symptom. Dessa uppträder inom en kort tid. Katter som går obehandlade kommer att dö snabbt, medan de som får behandling leva långa liv.

Njursjukdom

resultat njursjukdom när njurarna inte längre bli av flytande avfall och reglerar kroppsvätskor effektivt. Symtomen omfattar uttorkning, viktminskning och förändringar aptit. Sjukdomen är behandlingsbar.

Urinvägsinfektion

En katts urinblåsan kan bli inflammerad på grund av en bakteriell infektion eller om små kristaller samla. Om en ökning av urinering, smärtsam urinering och urinering runt huset inträffa, kontakta en veterinär. Behandlingen är lätt om det är i tid. En blockering kan uppstå om behandlingen försummas, slutar i en dödsolycka.

Revorm

Katter som är i en avelskoloni eller skydd är mer benägna att kontraktet denna sjukdom, som orsakas av en svamp, inte en mask. Det sprids genom avföring, och rött, torr, fjällande hud med håravfall är det tydligaste tecknet. Katten kommer att visa tecken på repor. Människor kan fånga denna, så omedelbar behandling är nödvändig.

URI

URI är en övre luftvägsinfektion, som är som den mänskliga vanlig förkylning. Din katt kommer att uppleva symptom såsom hösnuva, rinnande näsa och nysningar. Detta är behandlingsbara.


  

Kommentar