Vad är tecken att titta efter om din hund fick lite av Field Djur?

January 14En bit från ett vilt djur kan innebära en betydande hälsorisk för din hund, speciellt om djuret bär en sjukdom som rabies. Bite sår har en hög sannolikhet för att smittas om ditt djur inte får medicinsk behandling. Om du misstänker att din hund har blivit biten av en fält djur, är det viktigt att få ditt husdjur till en veterinär så fort som möjligt för att minimera hälsoriskerna och behandla såret på lämpligt sätt.

bita sår

Om din hund har blivit biten av en fält djur, kanske du märker bitmärken eller punktering märken i hundens hud. Dessa märken skapades av djurets tänder punkterings genom ditt husdjur kropp. Om ett sår skapas av en bit, bör du se flera punkteringar i samma område och flera en bit bort. Beroende på hur många gånger din hund blev biten, kan du se bevis på flera inslag i samma område.

Blödning

Om en bit sår punk hundens päls och hud, det finns en god chans att det kommer att blöda. Inte alla bita sår blöder; är dock blödning ett vanligt tecken att ditt djur har blivit biten av ett annat djur. Men kom ihåg att många typer av skador kan orsaka ditt husdjur att blöda. Om du inte ser en bit sår eller sticksår, och du faktiskt inte se din hund biten av eller interagera med alla fält djur, då blödning kan mycket väl ha en annan orsak.

Klämnings

Bita sår från ett djur som är betydligt större än din hund eller ett djur som har mycket starka käkar kan orsaka blåmärken eller skador som orsakas av krossning. Blåmärken runt ett sår eller klämrelaterade skador kan vara ett tecken på att ditt husdjur blev biten av ett vilt djur.

Svullnad och Infektion

Bite sår sväller typiskt beror både på skadan självt och de bakterier som normalt finns i munnen hos de flesta däggdjur. Om din hund har blivit biten av en fält djur, kan du förvänta området svälla i flera timmar. om såret blir infekterat, kan det bli mycket svullen om skadan går obehandlade. Bite sår kan orsaka sjukdom också, så titta på din hund noga för feber, slöhet, kräkningar, diarré, skumbildning i munnen, aggression eller någon annan ovanlig beteende eller symtom efter ett misstänkt bett skada.


  

Kommentar