Vad akvarieväxt livsmedel har en hög mangan och järn?

January 25

Vad akvarieväxt livsmedel har en hög mangan och järn?


Akvarier är känsliga ekosystem som saknar de naturliga mineraler i en naturlig livsmiljö. Höja blomstrande växter i ett akvarium kräver att tillhandahålla rätt näringsämnen. Gödsel finns i tre former: granulat gödsel som blandas in i substratet, tabletter som frisätter över tiden, och flytande gödselmedel som tillsätts i vattnet; de flesta av dessa innehåller järn och mangan. Det är viktigt att övervaka pH-nivåer och vattenhårdhet för att hålla dina växter friska och för att avgöra om en sjuklig växt problem är övergödning eller vattenkvaliteten.

granulerade gödningsmedlet

De flesta professionella akvarium butiker erbjuder granulerade gödselmedel, men de är mindre vanliga än flytande gödselmedel. En majoritet av online akvarium butiker erbjuder oberoende tillverkade substrat gödselmedel, och de har en kemisk analys tillgängliga för att identifiera järn och manganhalt. Granulerade gödselmedel bör användas i kombination med naturliga substratet, som grus som gjorts speciellt för ett planterat akvarium; Flourit och mest porösa lera grus innehåller höga halter av järn och mangan.

tablett Gödsel

Tablet växtgödningsmedel är mer allmänt tillgängliga genom stora djuraffärer. Dessa gödselmedel pågå längre än flytande gödselmedel. Tabletter är placerade på botten av akvariet och behöver bytas ut när de väl har upplösts. Tabletterna ska inte användas som primär näringskälla för en planterad akvarium. Medan tabletter används vanligen för dammar, Crystal, Aquas och API erbjuda rot hälsotabletter högt i järn och mangan för användning i ett akvarium.

flytande gödselmedel

Flytande gödselmedel läggs in under varje vattenbyte för att säkerställa korrekt gödsling, och de är tillgängliga i vissa koncentrationer elementära för dina specifika behov. Risken för övergödning dina växter är högre med flytande gödselmedel, så följ instruktionerna noggrant. Ett stort antal flytande växtgödningsmedel inkluderar järn och mangan, men Kent Marine erbjuder en järn och mangan flytande gödning speciellt framtagen för att öka koncentrationerna av dessa mineraler.

Överväganden och risker

Ökad en uppsättning av mineraler över en annan kan minska en anläggning upptag av andra viktiga mineraler; såvida inte din anläggning efterlyser särskilt för högre halter av järn och mangan, är det bäst att hålla sig till en balanserad kost. Kontrollera att se till att ditt akvarium pH-värdet är lämpligt för den speciella art du växer, och visuellt kontrollera dem regelbundet. Alger kan orsaka betydande problem för växter, men med hjälp av lämpliga nivåer av mineraler i din tank kan minska dess tillväxt.


  

Kommentar