Hur man rengör Silver Gemstone smycken

September 16

Hur man rengör Silver Gemstone smycken


Rengöring smycken som består av både ädelstenar och silver kräver en annan taktik beroende på den specifika ädelsten inblandade. Hårda kristallina stenar såsom diamant, rubin eller safir är mer hållbara än mjukare ädelstenar som turkos, pärlor eller opal och silver kräver sin egen särskild behandling. Alla silversmycken med en pärla som har en eventuellt införande (chip, spricka eller något annat som försvagar strukturen hos kristallen) i det får aldrig rengöras i ett ultraljud renare, och försiktighet bör iakttas vid användning av några kemikalier, enligt jewelrycentral Com. Ädelsten och silver bör rengöras noggrant separat med lämpliga material.

Instruktioner

1 Placera en mjuk duk på bordet eller arbetsytan för att dämpa och fånga smycken om den faller. Rengör inte smycken över ett handfat på grund av risken för att tappa den på hårda porslin eller ner i avloppet.

2 Använd mjuk borste och icke-slipande tandkräm med lite varmt vatten och försiktigt rengöra silver, med noga med att inte få någon pasta på ädelstenen. Undvik skura i en cirkelrörelse.

3 Använd varmt vatten med lite mild tvål på en mjuk trasa för att försiktigt rengöra silver och alla icke-porös ädelsten.

4 Torka med en mjuk trasa.

5 Använd en mjuk torr trasa för rengöring av porösa ädelstenar för att undvika kemikalier i rengöringsmedel som absorberas och orsakar missfärgning av stenen.

Tips

  • Lämna inte porösa ädelstenar blötläggning i rengöringslösning. Dessa inkluderar turkos, opal, lapis lazuli, pärlor och bärnsten.

  

Kommentar