Hur man skall höja Tilapia fisk i en Backyard Pond

October 23

Hur man skall höja Tilapia fisk i en Backyard Pond


Tilapia är härdiga, allätare ciklider och ett bra val för att höja i en bakgård damm. De tål olika temperaturer, även om de föredrar varmare vatten, och äta nästan allt, inklusive vatten buggar och alger. De växer också snabbt, vilket är en fördel om du höjer fisk att äta eller sälja. oroade över bevarandefrågor människor kanske vill överväga att höja bakgård fisk som ett alternativ till att köpa utrotningshotade vilda fiskarter eller fisk som tas upp av destruktiva kommersiella fiskodlingsmetoder. Höja fisk också sparar, och ibland gör du pengar.

Instruktioner

1 Ställ in damm och inkluderar stenar, grus och både flytande och nedsänkta vattenväxter.

2 Installera en damm värmaren, om det finns en risk för att temperaturen sjunker under 50 grader F under korta perioder, eller 65 grader F under en längre tid.

3 Tillsätt några spadefuls gödsel till dammen. Till skillnad från många andra fiskar, tilapia frodas på alger, växter och insekter som stöds av en hög nivå av näringsämnen. Bryta upp gödseln med kanten på spad först och sedan sprida det genom dammen.

4 Låt dammen för att nöja sig med en vecka för att låta kranvatten för att deklorera och bakterier att etablera sig.

5 Stock dammen med juvenil tilapia. Den maximala din damm kan hålla utan luftning är 4000 personer per tunnland av damm eller cirka en fisk för varje 10 kvadratfot. Men om du föder upp fisk, lager på en lägre nivå.

6 Mata din tilapia dagligen med så mycket mat som de äter i fem till tio minuter. De finner naturlig mat i dammen, men en liten, starkt lager damm förmodligen inte kommer att ha tillräckligt för att upprätthålla dem. Generiska fisk pellets är bra.

7 Ta bort tilapia för konsumtion när de har mognat. Full storlek beror på arten, vanligen ca 6 till 10 inches i längd. Ta inte bort alla vuxna; lämnar en del att föda upp.

Tips

  • Eftersom tilapia är så härdiga, har de blivit en invasiv introducerad art på vissa ställen. Kontrollera att det är lagligt att höja tilapia i ditt område och se till att det inte finns något sätt de kan läcka ut i naturen.

  

Kommentar