Hur tidigt kan jag baka kakor för en staplad bröllopstårta?

November 25

Hur tidigt kan jag baka kakor för en staplad bröllopstårta?


Tar på sig uppgiften att baka en bröllopstårta är ett stort ansvar. I stället för att förvränga dagen före bröllopet att baka, frost, skära, stapla och täcka kakor, kan du spara några huvudvärk genom att baka i förväg. Den tid du kan spara beror på vilken metod du väljer att lagra och vilka försiktighetsåtgärder du tar i processen.

Grunderna

Du har två alternativ för bakning tårta lager: baka en till två dagar innan evenemanget, eller upp till tre månader. Den tid du har beror på lagringsmetod du väljer - rumstemperatur eller frys. För att säkerställa din tårta butiker ordentligt, följ receptet exakt och undvika över baka en kaka. Över bakade tårtor - oavsett hur de är lagrade - inte kommer att hålla bra tills bröllopsdag.

Rumstemperatur

Om du väljer att spara en bakade tårta vid rumstemperatur, kan du baka upp till två dagar före evenemanget. Baka kakor som receptet instruerar och kyla dem helt. Om du inte är redo att frost och stapla dem den dagen, linda varje kaka skikt i en tätt hölje av plastfolie. Placera inte kakor i kylskåpet - detta kan torka ut dem. Så länge dina kakor inte iskallt eller fyllda med frukt eller andra ömtåliga ingredienser, kan du hålla dem vid rumstemperatur i upp till två dagar. När fyllda, dock måste du linda in dem med plastfolie och förvara dem i kylskåp.

Frys

Du kan baka en bröllopstårta upp till tre månader i förväg om du fryser lagren individuellt. Baka och kyla de kakor enligt receptet. Sedan wrap varje skikt för sig i två lager av plastfolie och två skikt av aluminiumfolie. Placera tårta lager i frysen på en jämn yta - om den förvaras ojämnt, kan de varp, spricker eller smulas sönder. Håll frysta tårtor mot baksidan av frysen där de inte kommer att utsättas för luften varje gång frysen öppnas. När upptining, lämnar plastfolie och aluminiumfolie på plats och låta varje lager för att tina på räknaren för tre till fyra timmar. Genom att lämna wraps på, kommer det bildas kondens på plastfolie och folie snarare än på moset, förhindrar kakan blir fuktig eller sörjig.

Dricks

Vid stapling bröllopstårtor med större grupp storlekar, såsom 12 till 18 inches i diameter, frysa varje lager för sig - utan omslag. Ta bort från frysen, trimma och montera medan fryst. Detta gör att du kan plocka upp och flytta varje nivå enkelt och utan risk för att bryta eller sönderfallande större lager medan montering. Låt skikten - med fyllning - tina innan smula beläggning, glasyr eller lägga fondant. Placera aldrig fondant på en frusen tårta - detta skapar kondens som mjukar fondant och kan göra det gummy och falla sönder.


  

Kommentar