Varför är min Hamster Peeling och tappar hår?

October 28

Varför är min Hamster Peeling och tappar hår?


Hamstrar, som alla levande varelser kan ha hälsofrågor som påverkar en del eller alla av sina kroppar. Hamster hudproblem och håravfall är inte ovanligt. De möjliga orsaker till flagnande hud och håravfall hos hamstrar kan hänföras till en handfull olika problem. Att känna några av de orsaker och symptom kan hjälpa hamstern ägare söka hjälp förr snarare än senare.

kvalster

Kvalster är en orsak till flagnande hud och håravfall hos hamstrar. Kvalster ofta ses som små prickar på huden och håret på hamster. Kvalster kommer att orsaka intensiv klåda som kommer att orsaka hamstern att repa, vilket orsakar flagnande hud, sårskorpor och håravfall. Hamstern bör isoleras tills veterinärvård kan sökas.

Skabb

Många förknippar mange med hundar och katter, men hamstrar kan få det också. Det här skalet infectionis orsakas av kvalster och resulterar ofta i torr, flagnande, flagnande hud samt håravfall och sårskorpor. Mange är mycket smittsam, hamstrar som har dessa symtom bör isoleras från andra djur och bör behandlas omedelbart av en veterinär.

Demodikos är en sjukdom som orsakas av två olika sorter av kvalster med de vanligaste symtomen vara fjällande hud och håravfall. Hanar får i allmänhet denna sjukdom oftare än kvinnor. Snabb behandling av en veterinär är viktigt för effektiv behandling.

Rävskabb är en mycket sällsynt typ av skabb hos hamstrar, men det är mycket smittsam. Detta orsakas av samma kvalster som orsakar skabb hos människa. Kvalster gör hamster mycket kliande, vilket peeling, fjällande hud och håravfall. Kvalster måste behandlas av en veterinär och alla sängkläder måste steriliseras för att förhindra en andra re-angrepp.

Revorm

Hamstrar kan drabbas av håravfall, och peeling och torr hud när de är infekterade med ringorm. Ringorm är en smittsam svampinfektion som är vanlig i plast slutna burar. Hamstern måste tas till veterinär för att diagnostisera ringorm. Sängkläder och buren också kommer att behöva steriliseras, och hamstern kommer att behöva behandlas med en jod schampo. All vård ska ske på inrådan av en kvalificerad veterinär.

Mat allergier

Födoämnesallergier är en annan sjukdom som orsakar torr, fjällande hud bland andra symtom som rinnande ögon, nysningar och mer. Hamstrar är mycket känsliga för förändringar i kost, så om du har infört en ny mat och du börjar se symptomen, men du vill göra sig av med det. Om du är osäker på vad som orsakar födoämnesallergier, kan du kontakta din veterinär om ändringar du bör göra.

sängkläder känslig

Sängkläder allergier är mycket vanliga och kan ge torr, kliande och även flagnande hud. Om du märker dessa symtom, är ett bra ställe att börja med att strö. Ta bort alla ceder och tall spån eftersom dessa är vanliga orsaker till kliande, flagnande hud i hamstrar. Andra sängkläder produkter som vanligtvis drägligare för hamstrar med allergier inkluderar asp, miljöhalmpellets, tidning, eller ens vävnad eller toalettpapper.

Normal Håravfall

Vissa håravfall är normalt i hamstrar, så om det finns några andra än håravfall andra symtom kanske du inte behöver oroa dig. Detta håravfall ses i hamstrar som är 10 till 12 månaders ålder och kommer vanligtvis börjar nära svansregionen och arbeta sig upp till huvudet. Håret kommer sakta att ersättas med tiden. Om en hamster är mindre än sex månader när detta inträffar, bör din hamster ses av en veterinär.


  

Kommentar