Hur man själv administrera Ögondroppar

March 25

Hur man själv administrera Ögondroppar


Ögondroppar kan vara svårt att själv administrera; för många människor åtgärden att sätta läkemedel i sina egna ögon verkar en omöjlig uppgift. Dock kommer många ögonsjukdomar förvärras om medicinering inte är korrekt anställd, och situationer inträffar när du har ingen att hjälpa dig tillämpa dina ögondroppar. Efter mastering processen, kommer det att bli ett lätt och enkel uppgift. Du kan själv administrera ögondroppar i mindre än en minut och gå vidare med din dag.

Instruktioner

1 Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten för att vara säker på att de är fria från bakterier och smuts som kan komma i ögat.

2 Skaka behållaren ögondroppar och skruva av locket. Rör inte applikatorspetsen med fingrarna, som du vill att ytan att förbli så sterilt som möjligt.

3 Luta huvudet tillbaka något och dra ner det undre ögonlocket bort från ögat; Detta bildar en liten ficka under din ögongloben.

4 Håll pipett eller flaskan över ögat och leta upp. Spänna handen mot pannan för att hålla den stadigt.

5 lätt pressa dropper eller behållaren och fördela det rekommenderade antalet droppar i fickan som bildas av det undre ögonlocket.

6 Släpp det undre ögonlocket och blunda för en till två minuter. Upprepa steg med andra ögat om det behövs.

7 Sätt tillbaka locket på ögondroppar behållaren och tvätta händerna med tvål och vatten.

Tips

  • Om du fortfarande har problem, be din optiker för att visa dig några tips om hur man administrerar ögondroppar.

  

Kommentar