Hur Cut Labradorit

December 28

Labradorit finns i en mängd olika färger, med blå och gröna är den vanligaste och röda och gula anses något sällsynt. Med ett mått på 1,52-1,56 på brytningsindex, skära Labradorit på ett sätt som framhäver den naturliga skönheten och livfulla färger på stenen kan vara svårt för en nybörjare. Med tålamod och en hel del övning, men du kan lära dig att ta fram de bästa egenskaperna hos den pärla, belysa dess briljans och minimera eventuella brister.

Instruktioner

Hur Cut Labradorit

1 Förbered stenen för kapning. Om du arbetar med en sten som samlades på fältet, noggrant rengöra ytan innan märkning eller skär. Skrubba ytan av sten med en tandborste eller annan liten borste doppad i en enkel lösning av tvål och vatten. Om du föredrar att använda en rengöringspistol, se till att du inte skadar stenen. Labradorit är en form av fältspat. Det är 50 till 70 procent albit blandas med 30 till 50 procent anortit. Efter rengöring, om du väljer, kan stenen läggas i blöt i en glykollösning. Även om detta inte är nödvändigt, kan en glykollösning bidra till att öka den naturliga färgen på stenen.

2 klyva stenen genom att dela ner i mitten för att avslöja dolda färg. Klyvning bör göras på en vinkel som är parallellt med den naturliga strukturen på stenen. De livliga färger områden labradorit visas i intergrowths, som normalt finns nära centrum av stenen. Om delad ordentligt längs fiberriktningen, kommer labradorit visar perfekt klyvning förmåga.

3 Markera sten för kapning. Labradoriten oftast skärs antingen helt platt eller med en oval eller rundad yta (en cabochon) för att avslöja djupet av dess färg. bör undersökte kluvna stenen noga för fel eller brister i färg. När märkning stenen, också överväga de önskade mätningarna av den färdiga produkten. gör alltid skära märken parallellt med den naturliga säd.

4 Saw eller grov stenen med hjälp av en 0,012 blad. Eftersom labradorit är en relativt mjuk sten, med en beräknad hårdhet av 6-6,5, kan grövre blad skada pärla. Vid sågning av sten, skall stenen placeras så att den ljusaste färgen kommer att fylla den oklippta området en gång sågningen är klar. Om stenen korrekt märkta, kommer dina skurna märken visar hur stenen bör inriktas för skärning. Eftersom denna sten inte fungerar bra som en mångfacetterad bit, bör alla dina skär ske vid denna tidpunkt.

5 Avsluta labradorit med en poler varv. En poler varv är konstruerad för användning med mjukare ädelstenar. En trä, vax eller vinyl knä skulle vara lämpligt för efterbehandling yta labradorit. Använder en uppslamning av ceriumoxid och vatten som polermedel för denna sten.


  

Kommentar