Hur man rakar Perfekt

March 12

Hur man rakar Perfekt


Rakning är ett enkelt sätt att ta bort hår i ansiktet och kroppen. Rätt teknik rakning resulterar i smidig, hår fri hud och en välvårdad utseende. Felaktig rakning tekniker resulterar i hudirritationer såsom inåtväxande hårstrån, skärsår och hudirritationer. Öva god hygien och vård när du rakar för den mest perfekta rakningen.

Instruktioner

1 exfolierar huden i ansiktet minst en gång per vecka för att avlägsna döda hudceller som bidrar till finnar och täppa till porerna. Använd en havremjöl-baserade rengöringsmedel för skonsam exfoliering. Havregryn har naturliga hud-lugnande egenskaper.

2 Fukta huden med varmt vatten. Massage rakkräm eller gel in i huden. Låt rakkräm att sitta på huden under några minuter för att hjälpa håren fylligt och stå upp.

3 Kontrollera bladen i rakhyveln att se till att de är skarpa och rena. Slöa knivar skära in i huden och dra i håret.

4 Tryck lätt med rakblad och flytta rakkniv i korta drag, med riktningen för tillväxten av hår. Skölj rakbladet med varmt vatten efter några slag för att ta bort rakat hår och raklödder.

5 Splash varmt vatten i ansiktet för att avlägsna eventuella kvarvarande rakkräm eller hår. Splash kallt vatten i ansiktet för att stänga porerna. Torka ansiktet med en ren handduk.

6 Rub fuktkräm i huden. Använd en fuktighetskräm anpassad till din hudtyp.

Tips

  • Undvik rakning mot hårväxt som detta orsakar hudirritationer såsom rakning finnar och inåtväxta hårstrån.
  • Följ inte rakningen med en sammandragning eller någon annan alkoholbaserad produkt. Detta kan torka ut huden och orsaka irritation.

  

Kommentar