Hur man håller djur från att gräva upp Yard Växter

May 24

Hur man håller djur från att gräva upp Yard Växter


Många hundar är grävare, och vissa växter luktar tilltalande och smakar gott till dem. Gräva är instinktiv för hundar, särskilt i raser som terrier som föddes upp för att gräva och söka möss och andra skadedjur i marken. Gräva är kul för din hund, och instinktivt beteende från naturen. Så avskräcka hunden från gräva kräver omskolning.

Katter är inte grävare från naturen, men kommer att gräva när de vill använda gården för en låda. Katter kommer att gräva på gården för att eliminera, och ibland kommer de att välja nytt grävde trädgård, där smutsen är löst. De kommer också ofta gräva upp växter i fläckar som de vill använda.

Instruktioner

1 avskräcka katter eller hundar från att gräva upp växter med vatten. När du ser ditt husdjur gräva i trädgården, slå på sprinkler eller dimma dem med en mjuk spray från slangen. Upprepa detta varje gång du ser ditt husdjur gräva och det lär det inte att gräva. Spraya en katt kommer att jaga den från platsen, men kommer inte att avskräcka det från att återvända.

2 Lägg till ett djur markavvisande till den plats i din trädgård där katter och hundar gillar att gräva. Köp ett som är säkert för växter. Detta är ett effektivt sätt att avvärja både katter och hundar. Att avskräcka katter, kan du också ge en låda för katten att använda i stället för din trädgård.

3 Omdirigera en ihållande gräva hund genom att förse den med sin egen lek grop. Välj en plats på gården att din hund kan kalla sin egen. Beroende på hundens storlek, gräva ett område och fylla den med sand. När hunden gräver där, kommer detta att hindra den från att bli lerig när marken är våt.

4 Träna din hund att använda sin plats genom att sätta några av sina favoritleksaker i det område du har förberett. Lägg till några godsaker för hunden att hitta. Beröm hunden när den gräver i dess plats. Om hunden börjar gräva i ett annat område, leda hunden till sin plats och använder ett kommando, såsom "gräva här." Detta är särskilt effektivt för raser som terrier som är instinktiva grävare, eller dofthundar som ska lockas till lukten av sina leksaker och godis.

5 Öka din hunds aktivitet och träning. Vissa hundar gräva ur tristess. Med mer aktivitet, kan din hund vara mindre benägna att gräva hål på gården.

6 Placera dekorativa staket runt basen av dina växter. Hundar och katter kommer att gräva i de mest tillgängliga platser, och stängsel runt växterna kommer att hålla dem säkra.


  

Kommentar