Hur man lagar Torkade Kikärter Utan en tryckkokare

May 16

Hur man lagar Torkade Kikärter Utan en tryckkokare


Kikärter framträdande i medelhavsköket, framför allt i hummus. De stärkelse ärtor, även känd som garbanzo bönor, används ofta i latinamerikanska köket också. Liksom de flesta bönor är kikärter torkas för långtidsförvaring, och de kan vara lite knepigt att laga mat. Tryck matlagning dem avsevärt minskar förberedelsetiden, men om du inte har en tryckkokare, förbereda dina kikärter genom kokning dem att få en krämig resultat.

Instruktioner

1 Töm en påse med kikärter i en stockpot. Kikärterna du köper i snabbköpet kommer ofta i 1- och 2-pund påsar, vilket ger ungefär 2 eller 4 koppar torra ärtor, beroende på storleken påsen du köper.

2 Täck torkade kikärter med ca 2 inches kranvatten; det spelar ingen roll om du använder varmt, varmt eller kallt vatten. Låt bönorna ligga i blöt i minst åtta timmar eller över natten. Du kanske vill tömma ut vattnet i slutet av blötläggning cykeln och ersätta det med färskt vatten, men detta är inte nödvändigt och inte göra för olika resultat.

3 Ställ krukan kikärter på spisen på hög värme och föra den till en koka. Minska värmen till ett medium inställning och låt dem sjuda i en halv till två timmar. Börja kontrollera ärtorna regelbundet efter 90 minuter har gått. Vanligtvis är ärtorna gjort - mjuk och anbud - när deras genomskinliga skinn lossna. Eller lyfta en eller två ur potten med en sked, kyla dem och krossa dem mellan fingrarna eller pop dem i munnen för att avgöra om de är redo.

Tips

  • Skölj kikärterna i ett durkslag under kallt rinnande vatten så snart de är klara. Om du lämnar dem kylning i vattnet där de kokas, de utvecklar en slemmig konsistens som är ofarlig men gör för en mindre än trevlig matlagning upplevelse.

  

Kommentar