Hur man tar bort kondens en klocka

January 13

Kondens kan bygga upp inuti en klocka kristall när klockan är utsatt för en hel del vatten, extrem dimma eller fukt. När klockan garanti är på plats, de flesta tillverkare rekommenderar dem som är bekanta med arbetet i klockan ta bort kondensen. Om garantin har gått ut, det finns sätt att ta bort kondens på egen hand.

Instruktioner

1 Ta bort baksidan av klockan noggrant. Det du fortfarande har de instruktioner som följde med ur, använda dessa för att se till att du inte skadar klockan. Annars väljer juvelerare storlek verktyg för att bända upp tillbaka från klockan utan rädsla för att orsaka permanenta skador.

2 Kontrollera om tätningen mellan klockan inventarier och höljet är intakt. Om det har eroderat eller går sönder, måste det bytas ut för att förhindra att samma typ av sak händer igen i framtiden.
Dock vara medveten om att inte alla klocka har en tätning så om du inte hittar en, bara gå vidare till nästa steg.

3 Kontrollera om vatten har byggt upp inuti klockan fixturer. Använd ett förstoringsglas för att göra detta för att se matcher klart. Om fukt är naturligtvis närvarande, måste du behandla både klockan kristall och dess inventarier för kondens.

4 Ta kondens från klockan kristall genom att torka den ren med en luddfri trasa. Med hjälp av förstoringsglas, noga kontrollera att göra vissa du inte har suddig eller randiga kristallen. Om så är fallet, använd en bit av glas renare på en bomullspinne för att klara upp problemet. Torka sedan torrt igen med trasan.

5 Håll klockan försiktigt över toppen av en varm lampa glödlampa, om fukten frågan inuti armaturer är endast mild eller inte kan bestämmas. Värmen från lampan bör ta bort något mindre kondens inom några minuter utan att skada klock delar.

6 Sätt både klockan kristall och fixtur i direkt solljus om du är rädd för att röra vid någon av klockans inre arbetet. Låt det sitta på plats tills du notera att fukten är borta genom att titta genom förstoringsglaset.

7 Använd en hårtork på låg till medelhög inställning värme för att eliminera mild till medel kondens från antingen klockan kristall eller inventarier.

8 Kontrollera om klockan fungerar korrekt. Titta på det för ett par timmar för att försäkra sig om att det inte förlorar tid eller på annat sätt inte fungerar. Om så är fallet, försök att ersätta klockan batteriet och sedan kontrollera igen. Om klockan verkar fungera korrekt, gå vidare till nästa steg. Om inte, kan det vara nödvändigt att ta det till en juvelerare för fullständig reparation.

9 Sätt tillbaka klockan stöd, göra vissa att det passar tätt på plats. Om det inte gör det, då din tätning inte kan vara i rätt position. Justera det tills klockan stängs ordentligt.

10 Kontrollera att se till att kristallen förblir klar och klockan fungerar korrekt innan knäppa klockan tillbaka helt på plats.

Tips

  • Om din klocka är under garanti, är det bäst att ta det till en juvelerare för att förhindra förnekar garantin genom att försöka fixa det själv. Om klockan är dyrt, kan det vara i ditt bästa intresse att betala en juvelerare för att åtgärda problemet än riskera att förlora klockan. Använd tätningar som är gjorda speciellt för klockan bara. Annars kan underlaget inte stänga ordentligt och mer skada kan leda till. Om du inte har en ny klocka sigill på sidan, kolla med lokala juvelerare för att avgöra var man kan köpa. Titta batterier kan köpas på de flesta lågpris varuhus, batteri butiker och juvelerare. Ju högre förstoring förstoringsglas, desto bättre utseende du kommer att komma in i bevaknings fixturer. Om klockan inte börja arbeta efter kondensationen avlägsnas eller om det bromsar eller påskyndar, även efter det att batteriet byts, sedan ta det till en juvelerare för att fastställa problemet.
  • Försök inte att bända loss klockan tillbaka med en felaktig livslängd en kniv. Du kan skada klockan, vilket motverkar dess garanti, eller skadar dig själv. Ställ inte in klockan fixturer direkt ovanpå glödlampan, eftersom det permanent kan skada klockan. Lämnar klockan ut i solen endast för den tid som krävs för att ta bort kondensation; inte längre. Använd inte en hårtork uppsättning på hög för att torka någon del av klockan.

  

Kommentar