Hur man kan bli av öronskabb hos hundar

October 31

Hur man kan bli av öronskabb hos hundar


Om du märker att hunden skakar på huvudet från sida till sida och sprätta hans öron mer än vanligt, kan han ha öronskabb, små parasiter som lever inuti hörselgången och orsaka öron klåda, lukt och en urladdning liknande struktur till kaffesump. Ta hunden till veterinär för en undersökning. Utan behandling kan öronskabb sprida sig till andra delar av kroppen; driven repor kan leda till potentiellt allvarliga sekundära infektioner.

Instruktioner

1 Rengör din hunds öron med ett öra rengöringsmedel som utformats speciellt för öronen. Spola öronen som din veterinär och sedan använda rena bomullstussar att torka bort vax eller utsläpp. Om din hund emot, kontakta din veterinär. Du kan söva en hund för örat rengöring vid behov.

2 Luta hundens huvud åt sidan, lyfter ytterörat och administrera det föreskrivna antalet miticide droppar direkt i din hunds hörselgången. Upprepa på andra sidan.

3 Massera basen av hundens öron i flera minuter för att främja penetration av läkemedlet. Om någon medicin tar slut din hunds öron, torka bort med en ren trasa.

4 Applicera en steroid eller antibiotikum, om de föreskrivna för att minska inflammation och klåda och att behandla någon sekundär infektion. Vissa preparat för öronskabb innehåller en steroid.

5 behandla sekundära hudinfektioner med aktuell antibiotika salva ordinerats av din barnläkare. Se till att din hund hud är ren innan applicering av salvan.

6 Fortsätt att använda några läkemedel som förskrivs tills de är färdiga eller din veterinär instruerar dig att sluta. I de flesta fall måste behandlingen för öronskabb fortsätta under 10 dagar till dödar vuxna kvalster och deras ägg. Underlåtenhet att slutföra behandlingskur kan resultera i reinfestation.

7 Torka din hunds öron efter bad eller bad för att förhindra en upprepning under eller efter behandlingen.


  

Kommentar