Makeup & frisyrer av 1700-talet

October 29

Makeup & frisyrer av 1700-talet


Mode på 1700-talet präglades av användning av tung makeup och genomarbetade frisyrer. Pudrade peruker var slitna både män och kvinnor. På 1770-talet blev de frisyrer ännu mer avancerade, med peruker staplade upp ännu högre än tidigare och lockarna blir hårdare. Frisyrer och peruker ofta prydda med dekorationer och prydnadsföremål. Under 1770-talet och 1780-talet drottningen av Frankrike, Marie Antoinette, in mode med sina extremt komplicerade frisyrer.

Kvinnors frisyrer

Kvinnor brukade pulver sitt hår i de tidigare 1700-talet men senare, på 1780-talet, mode gynnade naturfärgat hår med många lockar. Samtidigt började kvinnor att bära intrikat utformad hattar och dessa tog stället för de komplicerade frisyrer de brukade bära. Hattarna var i stil med herdinnor. De var platt halmhattar med låga kronor och breda brätten och bundna med band. Damer bar också hattar hemma. Dessa var enklare mob mössor och rustika inomhus hattar.

Män Peruker och frisyrer

På 1700-talet hade män olika typer av peruker för olika tillfällen. Från 1700 till omkring 1720 stora höga peruker skildes i mitten var på modet. Andra delades upp i tre delar. Dessa peruker kan vara av någon naturliga hårfärg. Men eftersom tiden gick på, vita peruker med snäva lockar blev mer fashionabla. Män bar sitt hår eller sina peruker lång och borstade tillbaka från pannan eller bundet tillbaka med ett svart band på nacken. Den "bag" peruk presenterade håret knutet i en svart siden väska som hängde ner på baksidan. Män bar också trekantiga hattar med breda brätten som dök upp.

Sjuttonhundratalet Toilette

Både män och kvinnor sätta en blandning av äggvita och blyvitt på deras ansikten. Då pulver sina ansikten med potatis eller ris pulver. De sätter klarröd rouge på kinderna och läpparna. Ovanpå pulvret de klistras små fläckar av tyg i form av stjärnor eller hjärtan eller punkter på deras ansikten. Detta täckas upp sina fläckar och ansågs vara mycket modern.

Smink

Män, kvinnor och även barn bar tunga makeup. Den idealiska sydda ansikte presenterade vit hud med röda läppar och kinder. Några av ingredienserna i makeup de bar - som bly, kvicksilver och svavel --often orsakade hudutslag och andra medicinska problem. Folk målade också sina ögonbryn med ögonbrynspennor eller de hade falska ögonbryn gjorda av mus päls.


  

Kommentar